Ривър громи преди Ел Класико

Ривър громи преди Ел Класико

Грандът Ривър Плейт разгроми с 4:1 Темперлей в мач от 23-ия кръг на аржентинската Примера дивисион. Така играчите на Марсело Галярдо загряха по най-добрия начин за Ел Класико с Бока Хуниорс на "Бонбонера" в следващия уикенд. На "Монументал" играчите на домакините се забавляваха, въпреки че на почивката резултата бе 1:1.

След няколко пропуска Аларио даде аванс на "червено-белите" в 38-ата минута, но малко преди почивката с красиво изпълнение Чимино изравни. През второто полувреме "милионерите" вкараха още три гола, като пропуснаха поне още толкова, демонстрирайки че се намират в отлична форма тази пролет.

Отново Аларио от дузпа в 63-ата минута върна преднината на Ривър. Големият талант Себастиян Друси изправи публиката на крака с 14-ия си гол в 70-ата минута. Попадението го върна на върха при стрелците в шампионата, където дели първото място с Дарио Бенедето от Бока. Малко преди края резервата Маяда оформи крайното 4:1 за Ривър, който има девет победи и едно равенство в последните си 10 официални мача.

"Милионерите" са на пето място с 42 точки, но имат мач по-малко срещу Атлетико Тукуман, който бе отложен от 22-ия кръг. При победата в него Ривър ще се изравни с втория Нюелс Олд Бойс, а при победа над Бока ще даде много сериозна заявка за титлата.

КЛАСИРАНЕ

РЕЗУЛТАТИ ОТ 23-ИЯ КРЪГ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички