Кале Зауерланд: Кобрата може много лесно да победи Джошуа

Кале Зауерланд: Кобрата може много лесно да победи Джошуа

Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд заяви гръмко, че българинът може "много лесно" да победи световния шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) Антъни Джошуа.

"Видяхме две лица на Антъни срещу Кличко - едното от тях беше на може би най-невероятния боксьор в категорията от дълго време насам, а другото беше на един новак.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория
Така че ако "новакът" Антъни се изправи срещу Пулев, Пулев ще го победи много лесно. Ако на ринга е Антъни от 5-ия и 11-ия рунд срещу Кличко, то тогава ще е много трудно не само за Пулев, а и за всекиго.

Пулев е побеждавал много добри съперници през годините и си е заслужил мача за титлата. Точно затова отказахме през декември една много добра оферта от лагера на Джошуа, защото знаехме, че ще станем официални претенденти за световната титла.

Кубрат Пулев - Кевин Джонсън 

Официалният претендент не е случаен, защото е стигнал до този статут с много победи над други кандидати за претендентското място.

Джошуа е новият боксов крал в тежка категория
Очевидно реваншът Джошуа - Кличко би бил невероятен двубой, а ние не искаме да пречим на невероятните двубои. Затова може би има начин да си гарантираме мач за титлата, независимо по кое време през годината и независимо срещу кого", обясни Кале Зауерланд пред Sky Sports.

Почти в същия дух се изказа пред същата медия брат му Нисе, според когото Кобрата видял слабости в представянето на Джошуа срещу Кличко. Нисе също така потвърди намерението на брат си да договори мач за световната титла срещу победителя от евентуалния реванш между Джошуа и Кличко.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти