Винялес най-бърз в първия сезонен тест в MotoGP

Винялес най-бърз в първия сезонен тест в MotoGP

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес поведе в първия сезонен тест от MotoGP на испанската писта "Херес", където вчера Дани Педроса триумфира с първата си победа в кралския клас на родна испанска почва от 2013 година насам.

С изключение на един от сателитните отбори на Ducati, всички останали останаха за еднодневния официален тест, организиран от Michelin. Най-добрата си обиколка за 1:38.635 минути Винялес записа още сутринта. Постижението му бе с 1.6 секунди по-добро от най-бързата му обиколка по време на състезанието, когато финишира шести.

Настоящият световен шампион с Honda Марк Маркес доближи най-много новия съотборник на Валентино Роси, но недостатъчно и остана само на 0.002 секунди зад сънародника си. Победителят Дани Педроса успя да излезе с трето време в последния час от днешния тестови ден на "Херес", но бе на почти една десета зад Винялес.

Валентино Роси навъртя 62 обиколки, но въпреки това зае едва 21-ата позиция от общо 23 състезатели. Най-малко обиколки – под 40, направиха сателитният пилот на Yamaha Йонас Фолгер и завърналият се Силван Жинтоли, който следващия уикенд ще замести Алекс Ринс на "Льо Ман".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти