Челси е на победа от титлата, Боро изпадна (видео)

Челси е на победа от титлата, Боро изпадна (видео)

Челси се приближи на победа от титлата в Англия, след като победи с 3:0 Мидълзбро в последния мач от 36-ия кръг на Премиър лийг на "Стамфорд Бридж" и уби и последните надежди на гостите да оцелеят. През новия сезон Боро ще стане отново част от Чемпиъншип. Челси може да стане шампион още в петък, когато гостува на Уест Бромич.

Резултатът откри Диего Коща в 23-ата минута с 20-ия си гол за сезона. Авансът на лондончани беше удвоен от Маркос Алонсо в 34-ата минута с удар от малък ъгъл. В 65-ата минута Неманя Матич направи резултата класически.

Това беше победа номер 300 за лондончани на "Стамфорд Бридж" в Премиър лийг, като повече домакински победи имат само Манчестър Юнайтед - 347 и Арсенал - 305.

Двубоят започна с истинска буря пред вратата на Боро. Първата възможност за домакините дойде още в 11-ата секунда, когато късметът спаси гостите от попадение след удара на Маркос Алонсо. В 3-ата минута пък Давид Луис се размина с топката след центриране в наказателното поле. В 6-ата минута отново се отвори възможност пред Алонсо, но топката срещна гредата.

Гостите се опитаха да изравнят играта, но трудно изнасяха топката, а играчите в синьо им я отнемаха още в тяхната половина. В 16-ата минута Еден Азар беше изпуснат непокрит, върна топката около дузпата, където Диего Коща стреля, но не успя да порази целта. В 20-ата минута при идентична ситуация испанският национал отново не успя да открие резултата.

Само три минута по-късно резултатът беше открит. Защитник на Боро не успя да пресече подаване към Коща, който при третия си опит да се разпише не сгреши и отблизо направи 1:0.

В ролята на асистент се изяви сънародникът му Сеск Фабрегас, но срещу името му не беше записана асистенция, тъй като бранителят на Боро докосна топката, преди да попадне у Коща. В противен случай това щеше да е историческо постижение - 10 и повече асистенции в шест различни сезона на Премиър лийг.


Челси не се отказа да търси второ попадение и го постигна в 34-ата минута, когато Маркос Алонсо от малък ъгъл стреля, топката рикошира в крака на стража на Боро Брад Гузън и влетя в мрежата. Две минути по-късно резултатът можеше да стане класически, след като Виктор Моузес се озова очи в очи с Гузън, но този път той спаси.

През второто полувреме Челси продължи да превъзхожда своя съперник, а гредата отново спаси Боро от попадение в 47-ата минута след удар на Педро отблизо. Пропуски пред вратата на Боро направиха Алонсо, Аспиликуета и Коща. Така се стигна до 65-ата минута, когато Фабрегас вече официално стигна до десетата си асистенция през сезона. Испанецът технично вдигна топката в наказателно поле към Неманя Матич, който овладя и със силен удар опъна мрежата на Боро за трети път.

Това беше първи гол в Премиър лийг за Матич от 7 май 2016 година, когато се разписа при загубата на Челси от Съндърланд. Любопитното е, че Съндърланд вече изпадна, а същата съдба очаква и Мидълзбро.

До края футболистите и феновете на Челси се забавляваха, а в игра се появи и легендата Джон Тери на мястото на Давид Луис, който получи и капитанската лента в заключителните минути.
Така Челси е само на победа от спечелването на титлата. В следващия кръг на 12 май лондончани гостуват на Уест Бромич, а три дни по-късно приемат Уотфорд. В последния кръг на 21 май Челси играе със Съндърланд у дома.

КЛАСИРАНЕ

СТАТИСТИКА

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти