Легендата на мотокроса Димитър Рангелов чества 60-годишен юбилей

Легендата на мотокроса Димитър Рангелов чества 60-годишен юбилей

Днес легендарният шампион по мотокрос Димитър Рангелов отбелязва своя 60-годишен юбилей с голямо тържество в Парк-хотел Москва. Личният празник на една от родните емблеми на моторните спортове съвпада с представянето на биографичния роман "Моторист", разказващ житейската история на великия спортист. Автор на книгата е писателят Явор Веселинов.

Димитър Рангелов е носител на общо 15 републикански шампионски титли. На 20-годишна възраст вече е заслужил майстор на спорта. Най-големият си успех постига през 1980 г., когато печели бронзов медал на Световния шампионат по мотокрос, като участва в осем от 12-те кръга на първенството. Рангелов е смятан за един от най-големите специалисти в този спорт не само у нас, но и в цял свят.



В романа читателите ще се запознаят с вълнуващата история на Димитър Рангелов - най-младия заслужил майстор на спорта за всички времена. "Моторист" е от онези книги, които със сантимент, носталгия и уважение ни пренасят назад във времето към тежките изпитания и славните успехи на един велик българин. Освен завладяващите спомени, свързани с житейския път на Рангелов, в произведението за първи път са представени и уникални фотографии, непубликувани до този момент.

Специален гост по случай двойния празник – премиерата на биографичния роман и юбилея на Димитър Рангелов, е Министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Събитието ще уважат още редица имените български спортисти и обществени личности.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти