Халеп с впечатляващ обрат на път към осминафиналите в Мадрид

Халеп с впечатляващ обрат на път към осминафиналите в Мадрид

Осмата в световната ранглиста Симона Халеп се класира на осминафиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, след като срази Роберта Винчи с 6:3, 2:6, 7:6(2) за 1 час и 57 минути игра.
Румънката се оказа, че е извадила късмет с позицията си в долната половина на жребия, защото там отпаднаха почти всички от поставените - Каролина Плишкова, Йохана Конта, Гарбине Мугуруса, Каролин Вожняцки, Елена Веснина и Барбора Стрицова.

Халеп и единствената друга "оцеляла" от поставените в тази половина - номер 16 Саманта Стосър - ще се изправят една срещу друга в следващата фаза на турнира в Мадрид. Австралийката по-рано във вторник елиминира Мариана Дуке-Марино с 6:3, 7:5.

Халеп изостана рано с пробив срещу Винчи, но спечели четири поредни гейма след това и приключи първия сет за 37 минути, като бе нанизала 11 уинъра срещу шест на опонентката си, която пък имаше 8 непредизвикани грешки срещу 6 на румънката.
Винчи обаче отново проби за 4:2 във втория сет и този път не позволи отпускане, като не загуби повече геймове и затвори частта в своя полза. Тя дори заплаши да свърши с мача сравнително рано в следващия сет, защото поведе с 4:1 и бе спечелила 10 поредни разигравания, преди Халеп да се събуди и да постигне вдъхновяващ обрат, въпреки че при 2:5 сервираше за оставане в двубоя. Самият тайбрек протече изцяло под диктовката на румънката и тя се поздрави с драматична победа.
Халеп по този начин продължи защитата на титлата си от миналата година, а в същото време може да се похвали и с финал от 2015-а.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти