Григор Димитров: Оценявам повече пътешествието от финалната дестинация

Григор Димитров: Оценявам повече пътешествието от финалната дестинация

Григор Димитров говори преди втория си мач от тенис турнира от сериите “Мастърс” в Мадрид и обясни нагласата си за спорта през 2017 година, която започна изключително успешно за него.

Димитров е един от шестимата играчи в световния тур с поне две титли на сметката си - от Бризбън и от София - като може да се похвали и с полуфинал на Australian Open. Хасковлията обаче понижи резултатите си след това и бе в серия от четири загуби, която прекрати с елиминацията на Филип Колшрайбер в първия кръг в Мадрид и в сряда от около 21 часа ще се изправи срещу Иво Карлович в битка за място на осминафиналите.

“Беше невероятно пътешествие. Аз съм човек, който повече се наслаждава и оценява самото пътешествие, отколкото финалната дестинация. Разбира се, резултатите през годината до момента говорят сами за себе си, но не ми се връща назад. Но аз съм с нагласата да приема всякакви предизвикателства в тежки моменти.
Така че - да, това се случва сега. Имаме още три турнира до края на сезона на клей, така че се надявам те да се окажат успешни за мен. Винаги съм искал да се представям добре на червени кортоев, затова ще продължавам да се опитвам да поддържам добра форма и съответно да съм фокусиран.
От миналата година досега съм променил много неща - вече всички в щаба ми знаят кой за какво отговаря. Засега всичко се получава отлично, опазих се от контузии, всичко вървеше нормално. Понякога слабите резултати са необходими, аз ги приемам и продължавам напред.
Приемам всяко едно предизвикателство пред себе си, фокусиран съм върху всеки един мач, всяка една точка, всяка една тренировка, върху всичко, което се изисква от мен. Целият ми екип работи, за да може да се боря за победи и няма как да искам повече от него.
Винаги имам високи очаквания от себе си, опитах се малко да ги понижа, защото сезонът на клей не започна добре. Първите кръгове на турнирите винаги са много тежки, но аз мога да се стремя единствено да правя това, което зависи от мен”, коментира Григор Димитров пред Sport360.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти