Роси и Винялес с напълно противоречиви мнения за новото шаси на Yamaha

Роси и Винялес с напълно противоречиви мнения за новото шаси на Yamaha

Ветеранът в MotoGP Валентино Роси и новият му съотборник Маверик Винялес останаха с различни вчепатления след първия сезонен тест на испанската писта "Херес" в понеделник. Двамата имаха възможността да изпробват новото шаси на конструктора веднага след четвъртия кръг от календара. За разлика от състезанието, където финишира шести, на теста Винялес бе най-бърз с минимална разлика спрямо Марк Маркес. За сметка на това Доктора остана с 21-о време.

Италианецът, който все още е лидер в шампионата, намери новата рамка за по-неестествена при излизането от завой в сравнение с предшественика и изрази колебание в ефективността на шасито.

"По време на състезанието изпробвахме нестандартни настройки, но за нещастие те не проработиха. По време на теста опитахме по-нормални настройки, но също нямахме успех. Все пак това ни даде обратна информация и разбрахме някои неща, които ще ни бъдат от полза, за да се справим с проблема в бъдеще", коментира Роси.

Директорът на отбора Масимо Мерегали предположи, че новият компонент има както позитивните си, така и негативните си страни, върху които ще се работи занапред.

Винялес бе доста по-ентусиазиран и доволен в сравнение с двамата: "Шасито работи доста добре. Започнахме теста със същите настройки и гуми като в състезанието, за да видим дали ще има напредък. Резултатът беше напълно различен и имахме много добра скорост".

Снимка: Yamaha MotoGP

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти