75-годишен пилот се впуска във втория кръг от националния шампионат по автокрос

75-годишен пилот се впуска във втория кръг от националния шампионат по автокрос

Търговище ще бъде домакин на втория кръг от Националния шампионат по автокрос. Той ще се проведе на пистата край село Давидово на 13 и 14 май, съобщи за БТА председателят на клуба организатор "Търговище Авто2001" Румен Костадинов.

Заявки за участие в надпреварата са подали 23 машини. 13 от тях са в дивизия "Супер Бъги" до 4 200 кубика, а 10 в дивизия "Бъги" - до 1 600 кубика. Ще участват състезатели от клубове от цялата страна. Сред традиционните пилоти от Търговище, Силистра, Русе и Чирпан, тази година има и нови от София - град и Варна.

АСК "Търговище Авто 2001" ще участва в състезанието с най-младия и най-възрастния пилот. Най-възрастният е Неделчо Русев /75 г./, който ще кара в големия клас. А най-младият - 17 годишният Румен Иванов, който ще се състезава в дивизия "Бъги".

Състезанието ще се проведе на пистата край Давидово, която е с дължина 1100 метра по средната ос. Трасето е на естествен терен. По думите на Костадинов то е подготвено, осигурена е и водоноска. Валежи от последните дни ще улеснят пилотите, каза специалистът. Трасето ще бъде обезопасено в петък.

За най-добрите и най-бързите в неделя е осигурен паричен фонд и предметни награди. Състезанието ще премине под егидата на Община Търговище и със спонсорството на местни фирми.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти