Лудогорец U13 взе превес в борбата за първото място в зонална група Варна

Лудогорец U13 взе превес в борбата за първото място в зонална група Варна

Лудогорец U13 взе сериозен превес в борбата за първото място в зонална група Варна, след като победи в мач от 21 кръг на първенството основния си опонент Черно море в Разград с 2:1. С успеха, три кръга преди края, орлетата на Росен Маринов изпреварват малките моряци с 3 точки. Макар тази преднина да не е голяма, заради далеч по-леката си програма  разградчани са с по-големи шансове да триумфират на върха след финала на надпреварата.

Двата най-силни отбора в зоналната група направиха здрав мач, с много мъжки единоборства, които рядко преминаваха границата на позволеното. Възпитаниците на Росен Маринов стояха по-добре на терена, владееха повече топката, разиграваха я по-умело  и търсеха победата по-настоятелно. През първото полувреме добри ситуации за гол се откриха пред Димитър Иванов и Янислав Дюлгеров, но шансът не бе на тяхна страна. Все пак закономерното се случи в 21-вата минута, когато с премерен шут извън границите на наказателното поле Юлиян Манолски оплете топката в мрежата. През втората част варненци поизравниха играта и се опитаха да върнат попадението. Малките орлета обаче се защитаваха умело и не спираха да търсят втори гол на контраатака. Той падна в 53-тата минута, когато, отново Манолски, стреля силно и точно отдалеч. Две минути преди края миг невнимание в отбраната на малките орлета позволи на връстниците им от Варна да вкарат своя почетен гол в двубоя. 

„Този мач бе своеобразен финал на надпреварата в групата. Щастлив съм, че го спечелихме, доволен съм от момчетата, от духа и раздаването им. Те имат още много какво да учат, но не може да се отрече, че за една година показаха сериозно израстване”, коментира Росен Маринов. Той припомни, че при изиграни 21 мача възпитаниците му имат 20 победи, само един равен и нито една загуба, при голова разлика 110:9. „При това повечето от децата са от Разград и региона”, подчерта старши треньорът на    Лудогорец U13. Той каза, че очаква този отбор тепърва да израства и да вдига нивото си. „Вярвам, че на обявения за 28 май, от 10 часа, кастинг ще дойдат момчета с качества, най-добрите от които ще се присъединят към нас, за да бъдем още по-силни”, добави Маринов.

Срещу Черно море Лудогорец U13 игра в състав: Мартин Петков, Димитър Найденов, Анастас Пемперски, Несин Салим, Александър Занков, Юлиян Манолски, Росен Земеделски, Димитър Иванов  (к), Метин Халил, Теодор Димитров, Янислав Дюлгеров (Никола Георгиев, Антон Михайлов).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти