Ботев (Пд) с лежерно 3:1 над Славия, "канарчетата" останаха втори в Група "А" (видео)

Ботев (Пд) с лежерно 3:1 над Славия, "канарчетата" останаха втори в Група "А" (видео)

Отборът на Ботев (Пловдив) не срещна никакви трудности и приключи с победа участието си в Група "А" на плейофите в Първа професионална лига. "Канарчетата" победиха с 3:1 гостуващия Славия, но макар категоричния успех в Коматево, в крайна сметка останаха втори в подреждането след състава на Верея, който спечели трудно с 3:2 визитата си на Монтана по същото време.

Попаденията за "жълто-черните", първите две от които изключително красиви, реализираха Бризола (7'), Виана (15') и Косоко (39'). Почетното попадение за "белите" също бе дело на футболист на домакините, след като в 68-ата минута Радослав Апостолов си отбеляза нелеп автогол.

И докато момчетата на старши треньора Николай Киров ще се борят за участие в Лига Европа с тимовете на Верея, Пирин (Благоевград) и Берое, то тези на колегата му Владимир Иванов ще треперят до последно за мястото си в елита и догодина, като компания в ожесточената битка за оцеляване ще им правят Монтана, Нефтохимик и Локомотив (Горна Оряховица).

“Канарчетата” решиха бързо всичко в своя полза с три безответни попадения до 39-ата минута. Първо Филипе Бризола откри резултата още в 7-ата минута с блестящ завършващ удар в горния ляв ъгъл на Антониос Стергиакис. Въпреки красивото изпълнение обаче, аплодисментите в случая бяха изцяло за Антонио Вутов, който изведе по невероятен начин с пета бразилския си съотборник.

Минути по-късно младият гръцки вратар на Славия получи неприятна контузия и бе заменен принудително от резервата Марио Кирев. Четвърт час след началото на двубоя в Коматево “канарчетата” вече имаха два гола аванс, след като Фернандо Виана вкара изключително красиво попадение с удар извън пределите на наказателното поле.

И ако в случая резервата Кирев може само частично да бъде винен за позиционирането си и липсата на каквато и да е реакция, то третият гол във вратата на “белите” падна след изцяло негова груба грешка. Марио се засуети в собственото си наказателното поле, позволи на Виана да му отнеме топката, след което не се върна навреме на вратата си и Омар Косоко с удар от около 18-20 метра намери мрежата му за 3:0.

През втората част домакините значително намалиха оборотите, но въпреки това гостите не се възползваха от това. Играчите на Владимир Иванов явно се бяха примирили с факта, че каквото и да направят в днешния двубой, положението им няма как нито да се подобри, нито влоши. Все пак най-старият столичен клуб стигна до почетно попадение в 68-ата минута. След центриране на Божидар Васев отляво Радослав Апостолов отклони с глава топката в собствената си врата.

Ботев (Пд) - Славия 3:1
1:0
Бризола 7'
2:0 Виана 15'
3:0 Косоко 39'
3:1 Апостолов 68' (авт)

Ботев: 22. Георгиев, 26. Апостолов, 4. Генев, 5. Димитров, 25. Стоянов, 10. Юсеин, 17. Балтанов, 20. Косоко, 39. Вутов (8. Неделев 60'), 7. Бризола (24. Марин 85'), 9. Виана (77. Георгиев 80')
Старши треньор: Николай Киров

Славия: 32. Стергиакис (12.Кирев 13'), 4. А. Христов, 6. Бранеков, 7. Милев, 8. Васев, 10. Карабельов (22. Семерджиев 71'), 11. Пашов, 14. Димитров (19. Кръстев 60'), 17. Велев, 18. Маяков, 27. Мартинов (к)
Старши треньор: Владимир Иванов

Жълти картони: Пашов 76' (Славия)
Главен съдия: Георги Давидов (Велико Търново)
Асистенти: Георги Дойнов (Велико Търново) и Даниел Ников (Габрово)
Стадион: “Коматево”, Пловдив

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти