3-0 прати Берое на трети финал за сезона

3-0 прати Берое на трети финал за сезона

Берое се класира за трети финал в рамките на само един сезон, след като затвори полуфиналната си серия в НБЛ срещу Черно море Тича с 3-0. Старозагорският отбор спечели категорично с 94:68 третия мач, който се игра във Варна и за първи път в клубната история ще спори за златните медали в най-високото ниво на българския мъжки баскетбол. До момента играчите на Любо Минчев спечелиха и двете си финални битки - за Купата на България и в Балканската лига.

Сега и двата тима ще очакват развитието на другата полуфинална серия, за да научат съперниците си, съответно в двубоите за титлата и за бронзовите медали. Шампионът Лукойл Академик и Рилски спортист си размениха по една победа в Правец, а следващите два мача са в Самоков.

“Моряците” не успяха да се противопоставят на съперника си, който игра с огромно желание и позволи на домакините да бъдат лидери в резултата едва за малко повече от минута през първата част, която бе спечелена от Берое с 21:13, а на почивката разликата в полза на гостуващия тим вече бе прехвърлила границата от 10 точки и двата отбора се прибраха в съблекалнята след 20 минути при 46:32 в полза на заралии.

Третата част по нищо не се различаваше от предхождащите я две и отново бе спечелена от баскетболистите в зелено, които продължиха да показват най-доброто от себе си, което увеличи преднината им до 24 точки при 74:50 преди финалните 10 минути в зала “Христо Борисов” край морето. През последната четвърт и двамата треньори пуснаха част от резервите си, за да доиграят срещата, а гостите триумфираха с 94:68.

Берое отчая варненския тим с изключителната си стрелба и 12 тройки от общо 25 опита. Освен това цели шестима играчи на отбора вкараха поне по 10 точки, водени от завърналия се в игра Шейн Гибсън и Брандис Райли-Рос, които завършиха с по 16 всеки. Степан Тесия вкара 10, а Пламен Алексиев и Тихомир Желев също добавиха по 10 срещу родния си отбор.

За Черно море Веселин Георгиев завърши с 18, а Станислав Цонков с 12, като всички те бяха от наказателни удари (12/15).

ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - БЕРОЕ (СТАРА ЗАГОРА) 68:94 (13:21, 19:25, 18:28, 18:20)

ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА:
Деян Карамфилов 7, Венелин Христов 1, Станислав Цонков 12, Никола Джурич 4, Филип Дедиер 7 (Aнтон Диков 8, Веселин Георгиев 18, Ангел Нацкин 6, Петър Христов, Кристиян Кръстев 3, Михаил Молдов 2)

БЕРОЕ (СТАРА ЗАГОРА):
Пламен Алексиев 10, Брандис Райли-Рос 16, Николай Николов 9, Степан Тесия 10, Аарън Джоунс 13 (Евгени Василев 3, Тодор Тодоров 4, Тихомир Желев 10, Шейн Гибсън 16, Мартин Раднев 3)

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти