Чоло: Жалко, че не можем да клонираме Габи и Годин

Чоло: Жалко, че не можем да клонираме Габи и Годин

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне призна, че загубата от Реал с 0:3 на "Бернабеу" се е оказала решаваща за отпадането на тима му от полуфиналите в Шампионската лига.

"Дюшекчиите" играха много по-силно на "Калдерон" и спечелиха с 2:1, но не успяха да стопят дефицита. Така Реал ще спори за трофея за втора поредна година и ще се опита да стане първия отбор в историята на Шампионската лига, който дублира успеха си. Съперник на "белия балет" ще бъде Ювентус.

"Играхме срещу изключителен съперник. Атлетико си усложни сам задачата в първия мач, но днес показахме защо в последните години сме конкурентни на най-добрите отбори в Европа. Играчите ми положиха огромни усилия. Жалко, че не можем да клонираме Габи и Диего Годин. Играхме добре, но голът на Иско направи задачата ни практически невъзможна. Кейлор Навас беше много добър днес и допълнително усложни целта ни", каза Чоло.

"Щастлив съм и съм горд от показаното. Борихме се. Резултатът от първия мач миналата седмица беше ужасен, но ние вярвахме, че можем за заличим пасива. Някои хора си мислеха, че просто така си говорим, но това не беше така. Играхме добре и бяхме близо до постигането на нещо изключително.
Първите 30-35 минути ще се помнят дълго от нашите фенове. За съжаление те се възползваха от грешка в защитата ни и успяха да вкарат гол. Това се случва във футбола. Магията на "Калдерон" ще остане дълго в съзнанието ми", коментира още Симеоне.

"Успех е, че клубът е сред водещите в Европа. Растем, но все още ни остават няколко малки крачки до върха. Първите 25 минути ни дадоха, но и ни взеха много. Беше трудно да поддържаме това темпо. Имахме страхотен съперник срещу себе си, който се възползва от първата ни грешка и ни наказа. Беше почти перфектното полувреме, но Бензема беше брилянтен в ситуацията за техния гол.

Играчите ми имат толкова големи сърца. Те дадоха всичко. Днес е важен ден - не загубихме, въпреки че бяхме елиминирани. Това ще ни позволи да продължим да растем.

Не мисля, че не сме подходили с необходимата настройка през миналата седмица (в първия мач). Просто не бяхме достатъчно добри на "Бернабеу". Ние много разчитаме на отборната игра. Реал Мадрид пък е тим, който разчита на индивидуалности и те могат да имат своите моменти.

Трудно е да се опишат чувствата в момента. Феновете ни ще ни подкрепят и на новия стадион. Страстта и отдадеността на хората е нещо, което не се променя. Днес нашият дом е "Калдерон", а утре е "Ла Пейнета", завърши Симеоне.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти