Нов обрат и небивала 6-а поредна победа за Сейнт Луис (видео)

Нов обрат и небивала 6-а поредна победа за Сейнт Луис (видео)

Сейнт Луис Кардиналс постигна нещо небивало в 125-годишната история на клуба в МЛБ. Тази нощ "чинките" надделяха над Маями Марлинс като гости със 7:5 и за първи път от включването си във Висшата лига през 1892-ра спечелиха 6 поредни мача далеч от дома.

"Това е трудно за вярване, при положение че за нашия клуб са играли някои от най-великите бейзболисти. Значи сме се справили доста впечатляващо", учуди се самият мениджър на Кардиналс Майк Матини.



Безпрецедентната серия на Сейнт Луис, който със своите 11 шампионски отличия е вторият най-титулуван отбор в Мейджър лийг след Ню Йорк Янкис, започна миналата седмица с три победи над Атланта Брейвс на неговия нов ст. "Сън Тръст Парк" и продължи с тройно разчистване на Маями на ст. "Марлинс Парк".

Още по-забележително е, че последните два успеха дойдоха след изоставане в резултата – от 1:5 в 8-ия ининг до 6:5 във вторник и от 0:4 в 1-вия ининг в сряда. Снощният мач започна ужасяващо за гостите, след като при 2 аута стартерът Ланс Лин позволи два хоумръна – соло на Крисчън Йелич и троен на Джъстин Бор.



В 5-ия ининг Сам Туйвайлала (W 2-0) изработи една защита от булпена и това се оказа съвсем достатъчно да му донесе победа за статистиката, тъй като съотборниците му в атака бяха отбелязали 3 точки в 3-тия ининг и после вкараха още 3 в 6-ия.

Обратът започна с единични хитове на Джед Гьорко (2 RBI) и Ядиер Молина срещу стартера на "марлините" Том Коулър и продължи с троен хит на пинч-хитъра Декстър Фаулър и саможертвен флай на Колтън Уонг срещу риливъра Харлин Гарсия (L 0-1, BS 1).



До края на мача двата тима си размениха по една точка. В затварянето на 6-ия ининг Дерек Дитрих сви пасива на домакините до минимум с RBI-сингъл, но в отварянето на 7-ия Аледмис Диас върна разликата от 2 точки. Тя бе запазена от клоузъра на Сейнт Луис О Сеун-Хван (S 9), въпреки че кореецът пусна две бази за боли в 9-ия.



Маями Марлинс - Сейнт Луис Кардиналс 5:7

      ст. "Марлинс Парк"              
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
      СЕЙНТ ЛУИС   
 0 
 0
 3 
 0
 0 
 3
 1 
 0
 0 
  7
 12 
 0
      МАЯМИ   
 4
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
  5
  9
 1 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 10 МАЙ:

Американска лига

Оукланд Атлетикс - Лос Анджелис Ейнджълс

3:1

Торонто Блу Джейс - Кливланд Индиънс

8:7

Тампа Бей Рейс - Канзас Сити Роялс

12:1

Чикаго Уайт Сокс - Минесота Туинс

отложен

Национална лига

Ню Йорк Метс - Сан Франциско Джайънтс

5:6

Колорадо Рокис - Чикаго Къбс

3:0

Лос Анджелис Доджърс - Питсбърг Пайрътс

5:2

Интерлига

Филаделфия Филис - Сиатъл Маринърс

6:11

Хюстън Астрос - Атланта Брейвс

4:2

Вашингтон Нешънълс - Балтимор Ориолс

7:6

Тексас Рейнджърс - Сан Диего Падрес

4:3

Милуоки Бруърс - Бостън Ред Сокс

7:4

Аризона Дайъмъндбекс - Детройт Тайгърс

7:1

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти