Зидан: Страдахме в началото, но после намерихме играта си

Зидан: Страдахме в началото, но после намерихме играта си

Реал Мадрид загуби с 1:2 реваншът от Шампионската лига срещу градския съперник Атлетико на "Винсенте Калдерон", но се класира за финала за рекорден 15-и път след успеха с 3:0 в първия мач като домакин. Възпитаниците на Зинедин Зидан се стремят към 12-и трофей в клубната си история и ще се опитат да станат първият отбор, който успява да защити титлата си в турнира, на финала на 3 юни срещу Ювентус в Кардиф.

Двубоят започна отлично за Атлетико, който върна два гола от пасива си в първите 16 минути след точни удари на Саул Нигес с глава и на Антоан Гризман от дузпа, но страхотна акция на Карим Бензема, който преодоля трима защитници до аутлинията в наказателното поле на домакините в края на полувремето, се оказа в основата на решаващото попадение на Иско за Реал.

"Знаехме, че може да имаме проблеми в началото. Така и се получи. Те започнаха отлично за разлика от нас. Вкараха два бързи гола и ни накараха да страдаме. След това ние намерихме играта си в последните 15 минути преди почивката и вкарахме страхотен гол. Второто полувреме беше много по-добро за нас. Щастливи сме, че сме на финал. Горд съм с футболистите. Пътят беше дълъг и не беше лесен. Поздравления за момчетата. Атлетико игра изключително в началото. Можеше да се справим и по-добре при корнера за първия им гол, но това се случва във футбола. Беше трудно, но с търпение намерихме играта си. С всяка изминала минута ставахме по-добри на терена. Иско беше превъзходен и им създаде много проблеми. Попитах Бензема как точно успя да се измъкне в ситуацията (преди гола ни), но и той не можа да ми обясни. Той и Роналдо направиха много. Модрич беше брилянтен. Той е толкова спокоен с топката в крака. Когато той владее, в действията му няма никаква нервност. Неговият опит беше фундаментален за нас, както и представянето на Иско, на Кроос и на всички останали. Всеки изигра своята роля", заяви френският спец.

Зидан се надява да може да използва уелсеца Гарет Бейл в срещата за трофея в неговата родина на 3 юни. "Бейл в момента се възстановява. Надявам се да бъде готов за финала, дори преди това - за поне един мач от шампионата. Той важен играч и искаме да се завърне на терена възможно най-скоро. Най-хубавото е, че разполагам със страхотен отбор от фантастични футболисти, които дават всичко от себе си на терена".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти