Алонсо има десет години, за да спечели "24-те часа на Льо Ман", твърди Уебър

Алонсо има десет години, за да спечели "24-те часа на Льо Ман", твърди Уебър

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо има още 10 години, за да успее да спечели "24-те часа на Льо Ман", твърди неговият приятел и бивш конкурент на пистата Марк Уебър. Алонсо вече направи първия си тест за Инди 500, а главната му цел е спечелването на на Triple crown (Гран при на Монако, Индианаполис 500 и 24 часа на Льо Ман), което досега е постигал само един пилот в историята на моторспорта - Греъм Хил.

Уебър, който смени Ф1 с Porsche в сериите по издръжливост на 37 години, предполага, че времето е на страната на 35-годишния Алонсо, и той има реалната възможност да се превърне в едва вторият пилот с подобно постижение.

Макларън представиха състезателния автомобил на Алонсо за Инди 500 

"Той може да го направи в следващите 10 години, няма за къде да бърза", заяви австралиецът, който стана световен шампион през сезон 2015 във WEC. "В неговите очи Инди 500 е най-трудното състезание и аз вероятно мога да се съглася с него. Той има предостатъчно време, за да стане победител там, а след това ще има няколко години, за да достигне успеха си и на "Льо Ман".

Двата основни конструктора към момента в клас LMP1 в сериите по издръжливост Porsche и Toyota отрекоха слуховете, че Алонсо ще се присъедини към тях за 24-часовото предизвикателство следващата година.

Уебър бе категоричен, че не се съмнява ни най-малко в потенциала на своя приятел: "Неговите умения не са поставени под въпрос. Аз вярвам, че той може да победи и в двете състезания, защото има глада за победи и правилната нагласа. Шапки долу за неговото решение".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти