Митов: Надявам се, че ще вземем футболистите, които искам (видео)

Митов: Надявам се, че ще вземем футболистите, които искам (видео)

Старши треньорът на Левски Николай Митов говори преди предстоящото утре вечер гостуване на Локомотив (Пловдив) в двубой от 32-ия кръг на Първа професионална лига. Специалистът не крие сантиментите си към “черно-белия” клуб, в който работи една година като помощник на Емил Велев, но изрази категоричното мнение, че “сините” отиват за трите точки на “Лаута”. Митов не пожела да навлезе в детайли относно лятната селекция на 26-кратния шампион на България, като заяви единствено, че е споделил вижданията и желанията си пред шефовете на “Герена”.

“Локомотив (Пловдив) е един качествен отбор с много добри футболисти. За мен това е един по-специален мач, тъй като една година съм бил на “Лаута”. Работил съм там и уважавам изключително много хората, които и сега са в клуба - Христо Бонев, Атанас Узунов. Войн Войнов пък ми е бил треньор в юношите на Левски. Ние обаче отиваме за трите точки, защото те ме интересуват най-много”, заяви Митов.

“Мое лично решение е кой да е в групата и кой - не. Лукин, Де Ноойер, Костадинов и Аниете все още са футболисти на Левски. Добри играчи, които са дали много на клуба. За мен обаче приоритет са интересите на отбора и тези, които ще бъдат на “Герена” и догодина. Искам да видя техните възможности в оставащите до края на сезона мачове”, каза още треньорът на Левски.
Пресконференция на Николай Митов “Разбира се, че се работи по селекцията. Това обаче е един процес, който изисква време. Само в България всичко става за секундата. Затова и толкова грешки се допускат. И не говоря само за Левски, а за отборите у нас като цяло. Разговаряме постоянно с шефовете на тази тема. Надявам се, че ще се вземат футболистите, които желая. Все още обаче е рано да се коментира каквото и да е. Казал съм на кои постове искам да се подсилим, но не искам публично да споделям това, защото не е коректно спрямо играчите”, допълни още Митов.

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти