Рекорден брой автомобили за петия кръг от Световния рали шампионат

Рекорден брой автомобили за петия кръг от Световния рали шампионат

Предстоящото другата седмица рали Португалия обещава да бъде вчепатляващо за зрителите със звезден състав от 65 автомобила, 14 от които – от новото поколение по-агресивни и бързи коли, като това е рекорд за сезона към момента.

Юбилейното 50-о издание ще бъде уважено от три автомобила на Toyota като към победителят от Швеция Яри-Мати Латвала и Юхо Ханинен ще се присъедини и Есапека Лапи.

Citroën също отговаря на Toyota и ще се опита да се оттласне от последното място при конструкторите също с четири екипа – победителят от Мексико Крис Мийк, Крейг Брийн, Стефан Лефевр и Калид Ал-Касими. С Ford Fiesta ще стартират временният лидер при пилотите Себастиен Ожие, От Танак, Елфин Еванс и Мадс Остберг.

Hyundai няма да прави промени за петия кръг от Световния рали шампионат и ще замине в Португалия с редовните три екипа с пилоти Тиери Нювил, Хейдън Падън и Дани Сордо.

Бившият пилот на Volkswagen Андреас Микелсен не стигна до сделка с топ конструктор в последните седмици и ще стартира отново в клас WRC 2 с Skoda Fabia R5.

Снимка: WRC

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти