Колко билета ще получи Манчестър Юнайтед за финала в Стокхолм?

Колко билета ще получи Манчестър Юнайтед за финала в Стокхолм?

Манчестър Юнайтед току-що се класира за финала на Лига Европа, но положителните емоции у феновете бързо бяха заместени от гневни реакции. Последните произтичат от информациите, че много малка част от привържениците на "червените дяволи" ще могат да гледат финала срещу Аякс на живо. Според "Манчестър Ивнинг Нюз" феновете вече са били предупредени, че клубът няма да получи повече от 8000 билета за финала в Стокхолм. Капацитетът на "Френдс Арена" е малко над 50 000, като около 10 000 от билетите са запазени от УЕФА за партньори, спонсори и официални лица. 17 000 вече са продадени на "неутрални" фенове чрез сайта на УЕФА по-рано през годината. Някои от тях са били закупени от фенове на Юнайтед, които са вярвали, че техните любимци ще стигнат до директния мач за трофея.

По принцип всеки финалист трябва да получи по около 10 000 билета, но от "Олд Трафорд" са предупредили привържениците, че бройката вероятно ще бъде намалена от съображения за сигурност.

От УЕФА все още не са обявили официално какво ще бъде разпределението на билетите.

"Вече говорих с много фенове, които са разочаровани. Нелепо е да получим само 8000 билети от стадион с капацитет 50 000. Мисля, че в УЕФА се страхуват да няма празни места на финала и заради това се опитват да продадат билетите по-рано. Но тогава, ако два големи клуба стигнат до финала, те биват поставени в такава ситуация, че за феновете им няма места. Разбира се, че много хора ще пътуват, без да имат билети за мача", коментира Дънкан Драсдо, изпълнилият директор на Manchester United Supporters Trust.

От Манчестър Юнайтед вече са информирали феновете чрез имейл, че при това положение за билети могат да кандидатстват единствено притежателите на сезонни карти, които са посетили всички домакински мачове за купите през настоящата кампания, или тези, които са посетили поне едно гостуване на "червените дяволи" в Европа в последните два сезона. Дори и след тези рестрикции, заявките обаче ще са повече от наличните билети.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти