Ремонтът на "Тича" приключва след месец

Ремонтът на "Тича" приключва след месец

Реалистичният срок за завършване на строително-монтажните дейности на ремонта на стадион "Тича" във Варна е 10 юни. Това съобщи днес директорът на Дирекция "Административно-правно и нормативно обслужване" в Министерството на младежта и спорта Васил Пеловски.

Според управителя на фирмата-изпълнител на проекта Стоян Тенев 10 юни е срок, в който компанията може да извърши дейностите. Те включват поставянето на осветление и полагането на новата тревна настилка на терена в дома на Черно море.

Министерството е получило уверения от Българския футболен съюз, че ако в края на юни всичко около ремонта е приключило, БФС има готовност стадион "Тича" да бъде инспектиран, за да получи лиценз за новото първенство в Първа професионална лига.

Областният управител Стоян Пасев коментира, че още в понеделник ще внесе в общината папката с документацията за издаване на строително разрешително за ремонта. Пасев допълни, че тепърва ще се проверява кой е виновен за забавянето на ремонта на съоръжението.

Снимка: "VarnaUtre"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти