Организаторите на рали България се запознаха с подготовката на място

Организаторите на рали България се запознаха с подготовката на място

Няколко дни преди официалния старт на 48-ото рали България, което ще се проведе от 19 до 21 май във Варна и околностите, екип от БФАС се запозна на място с подготовката на най-авторитетното състезание за годината у нас. Председателят на БФАС Владимир Илиев, негови колеги от федерацията, директорът на пресцентъра Станчо Шукеров и домакинът и директор на ралито Слави Славов проведоха работни срещи с Пътна и Охранителна полиция Варна, представители на община Варна, ръководството на пристанище Варна и спортни деятели, във връзка с готовността на морската столица да приеме най-престижното ни автомобилно събитие.

На място беше направен оглед на най-новата отсечка "Козичино" (26,10 км). Тя ще се кара два пъти с финал и старт пред заведението "Кладенеца". На обособения паркинг автомобилите ще бъдат подредени за кратка пауза, а състезателите ще могат в съботния предиобед да се насладят на вкусен обяд.

По отсечката има няколко изровени асфалтови участъци. От местното пътно управление увериха, че дупките ще бъдат ремонтирани в срок.

Междувременно ръководството на БФАС отправи официална покана към министъра на младежта и спорта Красен Кралев да стане патрон на рали България. Високопоставеният представител на властта ще трябва да открие ралито и да размаха родния трибагреник, за да даде старт на първия екипаж. Именно на г-н Красен Кралев беше идеята от миналата година рали България да се върне на територията на варненски окръг, където му е мястото. Всички помнят истинските битки по трасетата, когато рали България беше познато на широката публика като рали "Златни пясъци", "Златни", "Албена" и имаше най-високия коефициент 20 за Европейския шампионат.

Връщането на рали България във Варна се свързва с началото му, когато в курорта Златни пясъци през 1970 г. стартира първото издание, а победител стана Райнер Алтенхаймер с Porsche 911.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти