Зверев се срина пред триковете на Куевас в Мадрид

Зверев се срина пред триковете на Куевас в Мадрид

Най-младият в топ 70 на световната ранглиста Александър Зверев се срина след първия сет срещу Пабло Куевас и загуби тежко битката за място на полуфинал в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Мадрид.

Германецът спечели първата част с 6:3, не спечели нито един гейм във втория сет - 0:6 - и след това бе пробит в 10-ия от решителната част за 4:6 и загуба след 1 час и 32 минути на корта.

Това е първо поражение за Зверев от 8-те му мача на клей през сезона, след като миналата седмица той триумфира с третата титла в кариерата си пред родна публика в Мюнхен (АТР250).

Вторият сет премина при смазващо превъзходство на Куевас, а невроятното му представяне бе допълнително подкрепено от изумителен триков удар с гръб към мрежата от основната линия, когато разиграването изглеждаше безвъзвратно изгубено.

Уругвайският майстор очаква съперника си на полуфинала след края на двубоя Борна Чорич - Доминик Тийм, които излизат на корта от 22:30 часа в петък.
Куевас регистрира най-доброто класиране в кариерата си на “Мастърс”-ите, като предишните му върхови постижения - четвъртфинали - са постигнати също през 2017-а година в Индиън Уелс, Монте Карло (и Мадрид).
Ако Куевас не спечели титлата в Мадрид, то Зверев ще се изкачи до рекордното в кариерата си 17-о място в световната ранглиста при официалното ѝ обновяване в понеделник. Уругваецът пък стигна 23-ата позиция с класирането си на полуфиналите.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти