Пламен Константинов: Приоритетът е Европейското (видео)

Пламен Константинов: Приоритетът е Европейското (видео)

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов без заобикалки заяви, че приоритетът му за лятото ще е Европейското първенство в Полша. Константинов каза преди първата тренировка на тима тази вечер, че "лъвовете" ще се постараят да стигнат до финалите на Световната лига, която ще се проведе преди шампионата на Стария континент, но при такъв развой, най-вероятно ще ги жертва. Ето още какво сподели Пламен Константинов пред медии:

"Искам да видя момчетата как са като група, но гаранция, че с връщането на по-опитните, резулатите ще са по-добри - няма. Трябва да се види как ще се напаснат с по-младите момчета, но определено по-опитните състезатели би трябвало да внесет едно спокойствие и отборътжда изглежда по-стабилен с по-малко плуване в крайностите. В крайна сметка по-опитните играчи точно това дават - една стабилност".

"Естествено, че тези, които са играли на Олимпийските игри ще търсят някакво подмладяване сега и това е логично. Ние направихме някаква стъпка миналата година. Сега към тези момчета, които поиграха миналата година ще се добавят някои от по-опитните състезатели, които се връщат. Надявам, че този микс ще добави качество и ще сме конкурентни на топ отборите в Световната лига. Най-хубаво би било те да говорят на игрището и това да се види. Понякога преходът може да бъде по-плавен, но за да стане трябва да имаш състезатели. Ако нямаш, преходът е по-болезнен. Ако имаш състезатели от средния ешалон, преходът е по-плавен".

"Мисля, че за всички е ясно, че когато има някакво голямо първемство, винаги Световната лига остава на второстепенно. Единственото лошо нещо е, че финалите на Световната лига незнайно защо бяха изместени. Практическа това нещо обърква подготовката за Европейското първенство, което тази година за първи път започва в края на август. Така, че със сигурност едното ще попрече на другото. Но пък, от друга страна, да играеш в Световна лига и да кажеш, че няма да се стремиш да се класираш, също според мен е безсмислено. За мен най-правилният вариант, естествено ще го обсъдим с федерацията, но за мен най-правилното е да гоним класиране за финалите. Може да ги жертваме като качество, но ще дадем шанс на състезателите да си починат. За мен това е най-оптималният вариант. После ще гони силно представяне на Европейското. Нещо трябва да се жертва в тази ситуация. Момчетата имат нужда от почивка тези момчета и се чудим кога и къде да я вмъкнем, за да могат да почиват. Затова трябва да се замислят въобще в Международната федерацияц и в Европейската и да имат предвид, че тези хора не могат да играят 12 месеца нон-стоп без да отдъхнат малко. В крайна сметка програмата е натоварена, това е факт и не можем да го променим".

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от първата тренировка на НО на България - ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти