Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Камбуров подгони Наско и Чико и обяви: Да съм в петицата, е уникално постижение (видео)

Камбуров подгони Наско и Чико и обяви: Да съм в петицата, е уникално постижение (видео)

Вездесъщият голмайстор на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров вече е четвърти във вечната голмайсторска листа на “А” група. Лидерът на “черно-белите” отбеляза първото попадение за победата с 2:1 над Левски тази вечер, като това бе неговият 15-и гол във вратата на "сините" и 186-и в елита на България. По този начин капитанът остави на гол зад гърба си друга икона на родния първенец за 2004 година - Христо Бонев.

Сега пред Мартин остават само три футболисти, които са с повече попадения от него. И ако първенецът - легендата на Берое и ЦСКА Петър Жеков, е недостижим на върха със своите 253 гола, то дистанцията до втория Наско Сираков (196) и третия Динко Дерменджиев (194) е изключително малко. За да задмине легендите на Левски и Ботев (Пловдив) обаче, Камбуров със сигурност ще се нуждае от още един сезон в елита.
Локомотив Пд - Левски 2:1 Засега обаче не е ясно какво е бъдещето на 36-годишния голмайстор, който само преди няколко седмици бе готов да си тръгне от любимия клуб след поредицата от неразбории на “Лаута”. След срещата опитният голмайстор поздрави съотборниците си за успеха и призна, че дори и да остане в любимия си клуб догодина, по-рядко ще се появява в игра.

“С много битка и себераздаване успяхме да спечелим трите точки, за което съм много радостен и поздравявам момчетата. И с Дунав, и с Черно море ще се борим докрай за четвъртото място. Дори и да не успеем обаче, ще сме доволни, ако в оставащите срещи покажем играта от тази вечер. За мен хората, които обичат Локомотив, са на стадиона”, заяви Камбуров.
Локомотив Пд - Левски 2:1 “Не мога да кажа колко още гола ще вкарам. Да съм в първата петица, е уникално постижение. Опитвам се да се наслаждавам на всеки един мач и всяко едно попадение. Всичките ми голове са еднакво важни и са ми доставяли невероятно удоволствие. Радващо е, че точно срещу Левски съм вкарал най-много голове на клуб от “А” група”, завърши живата легенда на “черно-белите”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички