На днешния ден падна "Кървавия гол" на Гонзо (видео)

На днешния ден падна "Кървавия гол" на Гонзо (видео)

Днес се навършват 17 години от двубоя между Левски и ЦСКА, спечелен от "сините" с попадение на Георги Иванов в последната минута. На 13 май 2000 година Гонзо разплака "червените" в епичен мач на стадион "Георги Аспарухов". При победа тогава ЦСКА щеше да излезе пред своя вечен съперник, но шансът не бе на страната на армейците.

Няколко пропуска пред вратата на Димитър Иванков направи Димитър Бербатов, а последните секунди деветката на домакините "взриви" трибуните с изстрел с глава, който де факто донесе шампионската титла на "сините". Голът на Гонзо бе наречен "кървав", защото в течение на дербито нападателят получи аркада, а впоследствие окървавената му и разкъсана фланелка трябваше да бъде заменена.

Две години по-рано пък, отново на 13 май, Левски удари ЦСКА с 5:0 във финала за Купата на България. Попаденията бяха дело на Николай Тодоров, Александър Александров, Дончо Донев, Георги Иванов и Георги Йорданов (автогол).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти