Байерн разби илюзиите на Лайпциг в обрата на сезона (видео)

Байерн разби илюзиите на Лайпциг в обрата на сезона (видео)

Байерн (Мюнхен) затвърди ролята си на господар на Бундеслигата, след като стори нещо много рядко срещано. До 84-ата минута шампионите губеха с 2:4 при гостуването си на РБ (Лайпциг), но в оставащото време успяха да реализират три гола и да спечелят с 5:4, с което показаха на напористия съперник, че все още не е достоен да се бори с него. Малката утеха за домакините е, че те си гарантираха сребърните медали, след като Борусия (Д) се издъни срещу Аугсбург.

Новаците в елита играеха отлично до въпросните заключителни минути и се радваха на добър аванс, но тогава Роберт Левандовски намали на 3:4, а в добавеното време Дейвид Алаба изравни от фаул, а след него неостаряващият Ариен Робен нанесе решаващия удар за 5:4 в полза на мюнхенци.

По нищо не изглеждаше, че Лайпциг ще допусне такъв обрат. Марсел Забитцер изведе тима напред само след две минути, а малко по-късно гредата спаси Байерн от втори гол.

В 17-ата минута тимът на Карло Анчелоти изравни чрез Левандовски от спорна дузпа, но още преди изтичането на първия половин час и РБ вкара от наказателен удар - чрез Вернер за 2:1.

Междувременно Франк Рибери напусна с контузия, а в самото начало на втората част Юсуф Поулсен покачи на 3:1. Тиаго Алкантара върна шампионите в битката с попадение в 60-ата минута, но само пет по-късно Вернер пак беше точен - 4:2.

Публиката на разпродадения “Ред Бул Арена” празнуваше очертаващия се триумф и мечтаеше за бъдещи успехи.

Непримиримият дух на шампионите обаче им помогна да сътворят фамозния обрат.

След седмица Байерн ще получи титлата си при домакинството на Фрайбург, а "червените бикове" завършват първата си кампания при големите с визита на Айнтрахт (Франкфурт).

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти