След 27 години Матю Стивънс загуби “най-добрия си приятел”

След 27 години Матю Стивънс загуби “най-добрия си приятел”

Един от най-успешните уелски снукър играчи Матю Стивънс се оплака от сериозно нещастие малко след края на сезон 2016/17. Намиращият се на 55-о място в световната ранглиста майстор е установил, че щеката му е открадната, докато я е бил оставил в колата си в град Ланели.

Сега за първи път в живота си Стивънс трябва да си поръча нова щека, защото с предишната е играл без пауза от 12-годишна възраст (общо 27 години) и е участвал с нея във всички турнири в професионалната си кариера от 1994-а насам.

“Имам я от 27 години, така че съм съкрушен. В известен смисъл загубих най-добрия си приятел. Навсякъде е с мен, тя беше единствената щека, която съм използвал някога”, обясни Стивънс пред ВВС и допълни, че предлага награда за намирането ѝ.

“Тя е ценна най-вече от сантиментална гледна точка. Иначе не ми е проблем да си взема нова нова щека, ще отнеме няколко седмици, но сантименталната стойност е огромна. Щях да я ползвам до края на кариерата си, но сега явно ще трябва да свиквам с новата”, каза още уелсецът, който е двукратен финалист на Световното първенство в “Крусибъл” и носител на 1 ранкинг титла - Шампионата на Обединеното кралство през 2003 година (10:8 над Стивън Хендри във финала).
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти