Борусия (Д) постави на карта директното си влизане в групите на ШЛ (видео)

Борусия (Д) постави на карта директното си влизане в групите на ШЛ (видео)

Отборите на Аугсбург и Борусия (Дортмунд) завършиха 1:1 в мач от предпоследния кръг на Бундеслигата. Алфред Финбогасон откри резултата в 29-ата минута, а в 32-ата Пиер-Емерик Обамеянг изравни. Кръг преди края момчетата на Томас Тухел са трети с равни точки с четвъртия Хофенхайм и с четири гола по-добра голова разлика. В последния кръг "жълто-черните" приемат Вердер (Бремен) и се нуждаят от задължителна победа, за да запазят дистанцията от Хофе. Точката е от изключително значение за Аугсбург в битката за оцеляване.

В началото гостите от "Сигнал Идуна Парк" имаха териториален превес, но рядко изостряха акциите си. В 17-ата минута баварците изпуснаха брилянтен шанс за гол. Филип Макс нахлу на скорост отляво и центрира ниска топка към втората греда, където непокритият Алфред Финбогасон стреля към близкия ъгъл, но вратарят Роман Бюрки плонжира и изби. Ударът дойде от около шест метра. В 22-ата Юлиан Вайгъл беше изнесен на носилка със съмнения за тежка контузия и беше сменен принудително от Ерик Дурм.

В 29-ата защитата на вестфалци беше хваната неподготвена за дълга топка, Макс стреля ниско по диагонала, Бюрки се намеси, но поднесе топката на крака на Финбогасон, който с лекота реализира от три метра - 1:0. Дортмундци отвърнаха на удара три минути по-късно с 29-ия шампионатен гол на Обамеянг. Шинджи Кагава стреля по земя от дъгата, а африканският голаджия беше на точното място и отклони топката към мрежата от около пет метра - 1:1. В 36-ата Усман Дембеле отправи тежък удар от 21 метра - в ръцете на вратаря. В първата добавена минута на първата част Дембеле демонстрира великолепната си техника и сложи топката на главата на Обамеянг, а той пропусна от пет метра.

"Жълто-черните" поеха инициативата след почивката в търсене на нов гол. В 61-ата Обамеянг стреля коварно с глава, но стражът на домакините плонжира и извади топката в ъглов удар. В 70-ата габонският нападател беше блокиран на десетия метър от голлинията след хубаво подаване отляво. В 77-ата баварският тим имаше шанс за попадение от статично положение, но Доминик Коор насочи над гредата. В 80-ата Кагава стреля параболично с глава, а вратарят Андреас Луте опъна дясната ръка и изби с мъка. Усилията на дортмундци така и не донесоха втори гол.

СЪСТАВИТЕ

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички