Хофе погледна към третото място и отдалечи Вердер от Лига Европа (видео)

Хофе погледна към третото място и отдалечи Вердер от Лига Европа (видео)

Хофенхайм разби с 5:3 Вердер (Бремен) като гост и погледна към третото място, даващо право на директно участие в групите не Шампионската лига. В момента, кръг преди края, Хофе е четвърти, с равен брой точки с отбора на Борусия (Дортмунд), който обаче има по-добра голова разлика. Адам Салай (7'), Андрей Крамарич (11', 49'), Стивен Цубер (40') и Ермин Бичакчич (52') дадоха аванс от пет гола на гостите, след което Теодор Гебре Селасие (59'), Филип Баргфреде (86') и Роберт Бауер (91') направиха загубата на Вердер по-почетна.  

С това поражение пък "бременските музиканти" до голяма степен изгубиха шансове за класиране, даващо право на участие в Лига Европа.

Гостите стартираха ударно, като до 11-ата минута Хофе вече водеше с два гола. Адам Салай се възползва от това, че трима бранители на Вердер не успяха да изчистят топката пред границата на собственото си наказателно поле. Унгарецът стреля по земя и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Вийдвалд. Четири минути след това именно Салай намери много добре Крамарич, който си поведе, влезе в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл - 0:2. В 40-ата минута преднината на гостите придоби класически измерения след удар на Стивен Цубер в далечния ъгъл.

Вердер завърши първото полувреме без точен удар.

Втората част започна по идентичен начин. В 49-ата минута Крамарич покачи на 4:0, след като стреля през краката на Бауер и прати топката до близката греда. Три минути след това Бичакчич направи 5:0, засичайки с глава центриране от корнер на Демирбей.

В 59-ата минута Теодор Гебре Селасие вкара, след като засече с глава центриране на Крузе отляво. Четири минути преди края Филип Баргфреде направи загубата на Вердер по-почетна. В добавеното време Бауер вкара и трети гол за домакините.

Хофе остава на четвърто място във временното класиране, докато Вердер е осми - на три точки от шестото място.

СТАТИСТИКА ТУК!

КЛАСИРАНЕ ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти