Гледай на живо

Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Разгром, празник и рекорд за легенда на Локо (Москва) срещу тима на Благо

Разгром, празник и рекорд за легенда на Локо (Москва) срещу тима на Благо

Носителят на Купата на Русия Локомотив (Москва) срази с 4:0 Оренбург в среща от 28-ия кръг на Премиер лигата. Благой Георгиев беше титуляр за гостите и получи жълт картон, а тежкото поражение остави тима му само на 2 точки над зоната на изпадащите. Срещата ще се запомни със завръщането в игра на легендата на Локо Дмитрий Лосков.
43-годишният бивш руски национал започна като титуляр и стана първият футболист, участвал в 20 сезона в руския футбол. Досега Лосков делеше първото място в своебразната класация със Сергей Семак, който в момента е старши треньор на Уфа.

Преди двубоя наставникът на “железничарите” Юрий Сьомин и Лосков показаха купата на феновете, които дори получиха възможност да се снимат с нея. След това Лосков изведе отбора с капитанската лента и остана на терена до 13-ата минута, когато бе заменен от младата звезда на Локо Алексей Миранчук. При излизането си от терена ветеранът беше изпратен с бурни овации, а на трибуните бе опънат плакат с надпис: “Героизмът не се измерва с възрастта, а със силата и куража”.
Въпреки очакванията, че домакините ще подходят лежерно, нищо подобно не се случи. Оренбург устиска нулевото равенство до 37-ата минута, в която Ари откри резултата. Бразилецът получи пас от Миранчук и не остави шансове на Александър Руденко.

В началото на второто полувреме отново Ари беше точен за 2:0, а в 72-ата минута се разписа и защитникът Тарас Михалик. Точка на спора постави Мануел Фернандеш. Португалецът се отличи с две асистенции, а в 85-ата минута оформи крайното 4:0.
В класирането Локомотив е на 7-о място с 39 точки, а Оренбург е 13-и с 26. В оставащите два кръга до края на сезона Локо гостува на Урал и приема Зенит, а Оренбург има домакинства на Уфа и Ростов.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти