АПОЕЛ (Никозия) на Живко Миланов спечели пета поредна титла в Кипър

АПОЕЛ (Никозия) на Живко Миланов спечели пета поредна титла в Кипър

АПОЕЛ (Никозия) спечели пета поредна шампионска титла, което е абсолютен рекорд в кипърския футбол. Това е 26-и шампионски трофей в историята на клуба и това се случи след победа с 3:1 над големия съперник Омония днес.

Българският защитник Живко Миланов игра пълни 90 минути при успеха на жълто-сините, които изоставаха още в 9-ата минута след гола на Мат Дербишър за Омония, който се разписа с глава след много добра контраатака. Евстатиос Алонефтис обаче изравни в 38-ата, а след почивката паднаха още две попадения. Пиерос Сотириу в 64-ата минута от дузпа направи обрат, а бившия футболист на Ботев (Пловдив) Вандер Вийера оформи крайния резултат във 2-ата минута на добавеното време.
Това е първа титла за треньора на АПОЕЛ- датчанинът Томас Кристиансен. Иначе 2-и по шампионски звания в страната е Омония с 20.

Празникът за доминиращия в местното първенство отбор стана възможен след равенството 1:1 на преследвача АЕК Ларнака като домакин на АЕЛ Лимасол. Домакините от АЕК имаха надмощие през по-голямата част от мача, но след два разменени гола от дузпи разликата остана 6 точки- 79 за АПОЕЛ, 73 за АЕК. В момента 2-ата позиция е за Аполон със 71, който утре приема Анортозис.
В групата на изпадащите Етникос Ахна с трима българи в състава приема Докса Катокопия и равенство би гарантирало мястото на тима. Ермис Арадипу с Йордан Христов падна днес от Арис с 0:2, но срещата няма отношение към битката за оцеляване.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти