Тотнъм преследва рекорди в сбогуването си с "Уайт Харт Лейн"

Тотнъм преследва рекорди в сбогуването си с "Уайт Харт Лейн"

Днес Тотнъм и Манчестър Юнайтед ще изиграят последния мач помежду си на "Уайт Харт Лейн". "Шпорите" направиха великолепен сезон, но не успяха да се преборят с Челси за шампионската титла, а "червените дяволи" се отказаха да преследват класиране в Топ 4 и вече мислят само за финала в Лига Европа срещу Аякс.

Преди загубата от Уест Хам миналата седмица, която окончателно срути надеждите на тима за първа титла от 1961 година, Тотнъм нареди 9 последователни победи в Премиър лийг и с тях си гарантира, че най-после ще успее да финишира пред големия си съперник Арсенал. Раздялата с "Уайт Харт Лейн" ще е емоционална за всички фенове на "шпорите", които се надяват историческият момент да бъде ознаменуван с успех срещу Юнайтед. Отборът на Маурисио Почетино е най-силният домакин в лигата, като ипусна само 4 точки на свой терен. Ако не загубят срещу "червените дяволи", лондончани ще останат непобедени у дома през целия сезон - нещо, което не са постигали от сезон 1964/65.

Като цяло, Тотнъм победи в 20 от изиграните 22 мача на "Уайт Харт Лейн" през сезона във всички турнири. Отборът е в серия от 16 домакински успеха и ако спечели и днес, ще изравни рекорда си от 1987 година за 14 поредни домакински победи в първенството. Освен това, победа срещу Юнайтед ще осигури на "шпорите" второто място, което ще е най-доброто им класиране от 1963 година. Тотнъм се стреми и към друго постижение. Отборът е допуснал само 23 гола в шампионата и има втората най-добра защита в първенствата от Топ 5 след тази на Байерн (Мюнхен). Ако не стане някакво чудо в оставащите двубои, "шпорите" ще подобрят клубния рекорд за най-малко инкасирани попадения в рамките на един сезон - 32.

Дани Роуз вече поднови тренировки, но няма да е титуляр за Тотнъм, което означава, че по левия фланг отново ще действа Бен Дейвис. Маурисио Почетино ще даде шанс от първата минута на Муса Дембеле и Киърън Трипиър, а Хари Кейн ще води атаката и ще преследва първия си гол срещу Манчестър Юнайтед в Премиър лийг.

"Червените дяволи" могат да запишат две поредни загуби в лигата за първи път от септември, но за отбора на Моуриньо много по-важно е да спечели трофея в Лига Европа и да вземе квота за Шампионската лига. Португалецът често е критикуван заради стила на игра, а статистиката сочи, че Юнайтед не е вкарал гол в нито едно от последните си 7 гостувания на отборите от Топ 6. Четири от тези мачове завършиха 0:0. Положителното е, че манчестърци демонстрират и стабилна защита далеч от дома, а като цяло през сезона имат повече точки на чужд терен, отколкото на "Олд Трафорд".

Маруан Фелаини ще изтърпи последния мач от наказанието си, а заради контузии аут до края на сезона за Юнайтед са Златан Ибрахимович, Ашли Йънг, Маркос Рохо и Люк Шоу. Моуриньо направи 8 промени в състава за мача със Селта, но днес титулярната единайсеторка ще наподобява повече тази от гостуването на Арсенал. Очаква се в защитата да започне Аксел Туанзебе, а титуляр ще е и Ерик Байи, който получи червен картон в четвъртък и ще пропусне финала в Лига Европа. Пол Погба може да пропусне мача заради смъртта на баща си. Хуан Мата и Антони Марсиал почти сигурно ще заемат местата на Хенрих Мхитарян и Джеси Лингард.

Любопитни факти:

* Тотнъм е в серия от 13 поредни домакински победи в Премиър лийг
* Манчестър Юнайтед загуби само 3 от последните си 35 мача срещу "шпорите"
* Тотнъм запази мрежата си суха в 7 от предишните 9 домакинства в Премиър лийг
* Лондончани отбелязаха поне по два гола във всеки от последните си 6 домакински мача в първенството
* Във всеки от последните 5 мача на Юнайтед в Премиър лийг имаше под 2,5 гола
* В последните 3 шампионатни мача на Тотнъм бяха отбелязани под 2,5 гола
* Жозе Моуриньо няма победа в последните си 4 визити на "Уайт Харт Лейн"

Водещият букмейкър bwin определя за фаворит Тотнъм с коефициент 1,78. Равенството е оценено с 3,70, а за Юнайтед можете да залагате при коефициент 4,60.

Англия, Премиър лийг - 37 кръг:

ТОТНЪМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Вероятни състави:

ТОТНЪМ (3-4-2-1): Лорис; Дайър, Алдервейрелд, Вертонген; Трипиър, Уаняма, Дембеле, Дейвис; Али, Ериксен; Кейн
Старши треньор: М. Почетино
МАНЧЕСТЪР ЮН (4-2-3-1): Де Хеа; Туанзебе, Байи, Джоунс, Дармиан; Ерера, Карик; Мата, Рууни, Марсиал; Рашфорд
Старши треньор: Ж. Моуриньо

СЪДИЯ: Джон Мос
СТАДИОН: "Уайт Харт Лейн"
НАЧАЛО: 18:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти