След трилъра с Григор за Тийм остана лесното до финала в Мадрид

След трилъра с Григор за Тийм остана лесното до финала в Мадрид

Осмият поставен в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Мадрид Доминик Тийм спаси цели пет мач-бола, за да елиминира Григор Димитров по драматичен начин с 4:6, 6:4, 7:6(9) на осминафиналите.

Оттам нататък австриецът не бе дори пробит по пътя си към първия финал в кариерата си от най-високата категория на АТР. Последваха значително по-лесни победи за него с 6:1, 6:4 над младия талант Борна Чорич (поднесъл една от големите изненади с отстраняването на Анди Мъри) и 6:4, 6:4 срещу Пабло Куевас на полуфиналите, като уругваецът дори не стигна до точка за пробив.

Дори голямото дерби номер 50 между Надал и Джокович в известна степен разочарова по отношение на интрига и съревнование на корта в сравнение с въпросния трисетов трилър между Тийм и Димитров, а това е мнението на повечето специалисти и посветени на тениса издания по света.

Сега за Тийм предстои отново да се изправи срещу Надал, както беше миналата седмица на финала в Барселона, като за негово съжаление и този път е в ролята на изявен аутсайдер, въпреки че може само да е доволен от представянето си на клей през настоящия сезон.

Именно Тийм с 36-те си мача в 12 турнира (предстои му 37-мият) е най-натовареният играч от началото на 2017 година, което продължава да изненадва специалистите. Точно сгъстеният график на австриеца е причина те да прогнозират, че той може да не е в оптимална физическа форма на най-важния турнир на клей - “Ролан Гарос”, който ще се проведе между 22 май и 11 юни.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти