Ето 21 от потенциалните съперници на ЦСКА-София и Левски в Европа

Ето 21 от потенциалните съперници на ЦСКА-София и Левски в Европа

След вчерашния 32-ри кръг от мачовете на първата шестица в Първа лига стана ясно, че ЦСКА-София и Левски не могат да бъдат изместени по-надолу от третото място в крайното класиране. Регламентът в първенството сочи, че вторият със сигурност печели квота за Лига Европа, а третият - при определено условие. Това ще се случи, ако Лудогорец спечели Купата на България. Ако на 24 май триумфира Ботев (Пловдив), то тогава третият от първата шестица ще играе бараж за Лига Европа с отбор от втората осмица.

Ако и Левски, и ЦСКА-София се класират за ЛЕ, което изглежда доста вероятно, то те ще са поставени в първия кръг. Тук правим уточнение, че:

1. ако червените бъдат допуснати в евротурнирите и ако вземат коефициента на фалиралия ЦСКА, който е 4.175.
2. ако червените бъдат допуснати в евротурнирите и ако вземат коефициента на Литекс, който е 3.675.

Ако бъдат допуснат до Европа, но като нов отбор, тогава ЦСКА-София ще участва с коефициент 3.175 и ще е в урната на непоставените.

Ако Берое или Ботев (Пловдив) се класират за ЛЕ, също ще са в урната на поставените. С шанс там да попаднат са още Локо Пд и Черно море. Останалите  БГ тимове ще са при непоставените, ако спечелят квота за Европа.

Ето 21 от вероятните съперници на ЦСКА-София и Левски от урната на непоставените:

Чикхура (Грузия), Йеглава (Латвия), Сейнайоки (Финландия), Корк Сити (Ейре), В 36 (Фарьорски острови), Дери Сити (Ейре), Вааса (Финландия), Валур (Исландия), Атлантас (Литва), Судува (Литва), Торпедо Кутаиси (Грузия), Тракай (Литва), Вела Таун (Уелс), Динамо Батуми (Грузия), Рунавик (Фарьорски острови), Балзан (Малта), Конах'с Куай (Уелс), Коларейн (Северна Ирландия), Белимена (Северна Ирландия), Клаксвик (Фарьорски острови), Сейнт Йосиф (Гибралтар)

Коефициент на БГ отборите:

Ботев Пд и Берое - 4.675
Левски - 4.425
ЦСКА - 4.175
Литекс - 3.925
Черно море и Локо Пд - 3.675
България - 3.175

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти