Пламен Константинов прави супер отбор!

Пламен Константинов прави супер отбор!

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Пламен Константинов ще изгради страхотен тим за следващия сезон в клубния си тим Локомотив (Новосибирск).

Константинов изведе “железничарите” до бронзовите медали в Суперлигата на Русия, с което отборът от Новосибирск доби право да играе в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон.
Ръководството на бронзовите медалисти не си губи времето и вече започна да гради супер тим за следващия сезон, който освен добро участие в Шампионската лига, която печели през 2013 година, ще се опита да спре и тоталната хегемония на шампиона Зенит (Казан) в Русия.

Локомотив вече обяви официално и първото си ново попълнение за следващия сезон и това и германският диагонал Георг Гроцер. Гроцер е роден в Унгария, но през 2002 г. се мести в Германия. Пет години по-късно получава гражданство и възможността да играе за националния отбор, с който стига до бронз на световното първенство през 2014 години в Полша.

В Лондон 2012 постига олимпийски рекорд за най-много реализирани точки в един мач -  39 в срещата със Сърбия. Печели наградата за най-силен сервис - 127 км/ч. От 2013 до 2015 година с Белогорие печели няколко златни, сребърни и бронзови медали, както и Купата на Русия, Шампионската лига и Световното клубно първенство.

Освен това Пламен Константинов започва в тима и досегашния диагонал Николай Павлов, който бе избран за волейболист №1 в Световната лига през 2013 година.

“Изиграхме отличен сезон. За нашия отбор това е много добър резултат. Надявахме се да бъдем призьори и да играем в Шампионската лига. Много съм щастлив за отбора и момчетата. На два фронта в Шампионската лига, където се играе на всеки 3 дни, с една шестица не може да се издържи. Мисля, че ще подсилим отбор още. Имаме идеи и договорки, ще почакаме да видим дали ще станат. Става въпрос и за руски и за чуждестранни волейболисти. Имаме договор вече с Георг Гроцер. Но е много важно да отбележа, че Николай Павлов също подписа договор и остава в отбора. Вече се появиха слухове, че сменяме Колю. Това не е така, той е с нас, той е нашият капитан”, заяви Пламен Константинов.

По информации на “БИЗНЕС Online”, в сибирския клуб ще продължават да играят посрещачите Сергей Савин и Лукаш Дивиш, разпределителят Иван Лукияненко, централният блокировач Илияс Куркаев, а в тима ще пристигне и посрещачът Алексей Родичев от Газпром-Югра (Сургут) и централният блокировач Артьом Смоляр от Белогорие.

Очаква се американските братя Ерик (либеро) и Кавика Шоджи (разпределител) да напуснат Локомотив.
Най-вероятно основен разпределител на тима от Новосибирск през следващия сезон ще бъде бразилецът Рафаел Де Оливейра, който в Европа направи успешна кариера в италианския Тренто и турския Халкбанк, а през миналия сезон игра в бразилския Таубате.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички