Григор - Дел Потро е бисерът в първия ден на турнира в Рим

Григор - Дел Потро е бисерът в първия ден на турнира в Рим

Двубоят между Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро е акцентът в първия ден на турнира от сериите Мастърс в Рим. Срещата ще се проведе утре, а организаторите я сложиха във вечерната програма и тя ще започне в 20,30 часа. Мачът ще се играе на централния корт на тенис комплекса в столицата на Италия. Малко по-рано през деня на същия корт ще се изявява и бившата приятелка на Григор Мария Шарапова.

Най-добрият български тенисист е поставен под номер 10 в турнира. Ако успее да преодолее Дел Потро, във втория кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Жоао Соуса и Кайъл Едмънд.

Димитров четири пъти е играл на Мастърса в Рим, като през 2014 г. се представи блестящо и стигна до полуфиналите, където отстъпи на Рафаел Надал. През миналия сезон той загуби в първия кръг от Александър Зверев.

Димитров и Дел Потро имат общо четири двубоя помежду си, като нито един от тях не е на червена настилка. Аржентинецът води с 4-0 победи в мачовете помежду им и определено не е от леките съперници за Григор. Дел Потро пропусна турнира в Мадрид, тъй като се прибра в родината си заради смъртта на своя дядо. Българинът стигна до осминафиналите в испанската столица, където загуби от Доминик Тийм.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички