Виляреал загуби битката за ШЛ, а Депортиво постигна своята цел

Виляреал загуби битката за ШЛ, а Депортиво постигна своята цел

Виляреал няма да играе в мечтаната Шампионска лига през следващия сезон, защото изгуби спора със Севиля за четвъртото място в Ла Лига. В мач от предпоследния кръг “жълтата подводница” не успя да вкара гол на борещия се за мястото си в елита Депортиво Ла Коруня и срещата завърши 0:0. По този начин разликата с отбора на Хорхе Сампаоли е 5 точки. Все още обаче Виляреал няма гарантирано място и в Лига Европа, защото плътно зад него са Атлетик Билбао и Реал Сосиедад. Мечтаният сценарий и за трите състава е Барселона да спечели Купата на Краля, което ще означава, че и седмият в крайното класиране ще играе в евротурнирите. Ако пък Алавес триумфира с трофея, то седмият ще е големият губещ.



Равенството на “Естадио де ла Серамика” пък означава, че Ла Коруня се спасява за сметка на Спортинг Хихон. Депортиво заложи на здрава защита, показателно за което е фактът, че футболистите на Виляреал създадоха 21 опасности за гол срещу само 3 на съперника. В крайна сметка обаче отборът от “Риасор” не се огъна и изстрада оставането си в елита за още една кампания.

СЪСТАВИТЕ

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички