Рафа Надал продължи да пише история на клей

Рафа Надал продължи да пише история на клей

Рафаел Надал продължи с блестящото си представяне на червени кортове през този сезон. Той спечели трета поредна титла, след като триумфира на Мастърса в Мадрид и записа нова поредица от уникални постижения. На финала в испанската столица Краля на клея постигна трудна победа срещу Доминик Тийм със 7:6(8), 6:4.

С петия си успех в Мадрид Рафа се изравни с Новак Джокович по титли от сериите Мастърс, като двамата имат по 30. Испанецът се доближава до най-добрите си сезона на клей. Откакто турнирите се прехвърлиха на тази настилка, той няма загуба, а днес записа 15-а поредна победа. Това бе втори пореден финал срещу Тийм, след като двамата играха един срещу друг в Барселона преди две седмици.

За австриеца днешната среща бе първи финал в турнирите от сериите Мастърс. Той игра много силно, но това обикновено не е достатъчно, когато се изправиш срещу Надал на червени кортове.

Тийм започна много добре, като след ранен пробив поведе с 3:1, но допусна изравняване за 3:3. От тук до края на сета всеки гейм бе изключително оспорван, като Доминик успяваше да стои равностойно на най-добрия играч на клей в историята. В десетия гейм той спаси три сетбола, а в тайбрека още един. Самият той стигна до две точки за спечелване на сета, но не успя да ги реализира. Рафа бе на висота в решителните моменти и измъкна първата част след 10:8 в тайбрека.

Вторият сет започна по-очаквано - с пробив на Надал. Испанецът спечели много труден гейм за 2:0, но след това поддържаше аванса си. Австриецът обаче не се бе предал и даде сериозен отпор в последния гейм. Матадора не се пропука и вдигна нивото, като вкара някои от типичните си фантастични удари. Така след 2 часа и 20 минути игра с воле той сложи край на срещата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти