В Монако подготвят празненствата, само чудо може да им отнеме титлата (видео)

В Монако подготвят празненствата, само чудо може да им отнеме титлата (видео)

Отборът на Монако ще бъде новият шампион на Франция. Това е сигурно на 99%, след като монегаските постигнаха десета поредна победа в Лига 1 и само чудо може да ги лиши от триумф. Днес играчите на Леонардо Жардим разбиха с 4:0 Лил в мач от предпоследния кръг на шампионата и запазват преднината си от три точки от Пари Сен Жермен. Освен това Монако е и с мач по-малко, тъй като в сряда трябва да изиграе отложен мач срещу Сент Етиен.

Резултатът бе открит от домакините още в шестата минута. Тогава Радамел Фалкао бе оставен непрокрит при едно центриране на Тома Льомар и без особени проблеми вкара с глава. В самия край на първата част монегаските удвоиха преднината си. Килиан Мбапе навърза двама защитници и поднесе топката на Бернардо Силва, който разстреля Мик Менян. През втората част паднаха още два гола, след като Мбапе намери Фалкао на чиста позиция и колумбиецът отбеляза второто си попадение за вечерта. В края на мача пък Жуниор Алонсо пък си вкара автогол, след като Льомар се опита да намери Валер Жермен в малкото наказателно.

Основният претендент за титлата - настоящият шампион Пари Сен Жермен размаза като гост с 5:0 Сент Етиен, но шансовете за защита на трофея изглеждат илюзорни. Неизбежният Единсон Кавани вкара поредни два гола през сезона. Така уругваецът вече има 36 в първенството на сметката си. С две попадения се отличи и позабравеният Лукас Моура, а в самия край на мача и Юлиан Дракслер се разписа. Така ПСЖ вгорчи последния мач на наставника Кристоф Галтие начело на "зелените" пред публиката на Жофроа Гишар. 

Така кръг преди края Монако има актив от 89 точки, докато ПСЖ е с 86. Освен това монегаските имат мач в аванс и по-добра голова разлика от парижани. Играчите от Княжеството днес задминаха границата от сто попадения и вече имат 102 в актива си. Головата им разлика е +71, докато тази на ПСЖ е +56. Така единственият вариант Монако да не бъде шампион е да загуби мачовете си със Сент Етиен и Рен с доста сериозен резултат, докато ПСЖ да разгроми Каен в последния кръг, така че да задмине монегаските по голова разлика.

СТАТИСТИКА МОНАКО - ЛИЛ


СТАТИСТИКА СЕНТ ЕТИЕН - ПСЖ


КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти