Цвети Стоянова: За болницата, Дубай, съотборничките и новите радости в живота й (видео)

Цвети Стоянова: За болницата, Дубай, съотборничките и новите радости в живота й (видео)

Световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова даде първо телевизионно интервю след инцидента от миналото лято, когато полетя от шестия етаж на жилищен блок. В предаването "Папараци" по bTV тя заяви, че никога не е обичала художествена гимнастика, но се е състезавала в памет на покойната си майка. Тя добави, че няма да губи подарения си от Господ втори живот като чете всичко, което се пише в социалните мрежи за нея.

"Не влизам и не се ровя, нито един път не отворих да видя какво се говори. Няма да си губя този подарен от Господ втори живот", заяви Цвети. Единственото, което тя разкри относно инцидента е, че няма спомени от болницата: "През цялото време ми казват, че съм била приета в съзнание, но аз нямам никакъв спомен. Имам чувство, че съм била в безсъзнание. Още не мога да си го обясня."

Освен това грацията уточни, че информациите в медиите за влошените й взаимоотношения с останалите момичета от ансамбъла не са истина. "Напоследък в медиите много ни скарват с бившите ми съотборнички. Все нещо делим. Истината е, че не съм скарана. Не поддържам връзка с всички, това е важно да го уточним, но с по-голямата част от тях поддържам връзка. Даже наскоро бях на гости на Рени (б.р. Ренета Камберова) и си коментирахме какво за писали медиите за нашите взаимоотношения. С нея седнахме и се разбрахме, но за съжаление някои от тях решиха да повярват на лъжите на хората и си прекратихме отношенията", каза тя.

"Моят път вече е много далеч от художествената гимнастика, а техните останаха малко там. Няма как да се виждаме всеки ден, но когато можем се виждаме и си пишем. Аз пиша и на Мишето (б.ред. - Михаела Маевска) след състезанията, защото много се радвам на успехите й. Тези момичета от пет състезания са с пет златни медала. Забиха конкуренцията в земята. Много се радвам на новия ансамбъл. Харесват ми, а композициите им са изключително сложни", допълни гимнастичката.

Цвети Стоянова коментира и съмнения на мнозина, че е използвала част от парите, които спортният министър Красен Кралев е отпуснал за лечението й в Германия, за да замине на екскурзия в Дубай. "Знаеш ли, много ми се иска така да бъдеше. С тия пари да съм заминала в Дубай, но за съжаление това отново е някаква отвратителна лъжа, която не знам кой я е сътворил. Въпросните пари, отпуснати ми от министъра, отидоха за лечението ми в Германия, за което много му благодаря. Отидох в Германия януари месец. Там бях един месец и наистина лечението там много ми помогна. Когато пристигнах там още не можех да ходя. Тръгнах си без шината, походката ми се беше вече оправила, макар че има още много да се работи. Но в Дубай не съм отишла с тези пари. Първия път отидох там по покана на една треньорка, работеща в първия клуб по художествена гимнастика в Дубай. С още едно момиче от България и две други  бяхме главни гости на първия турнир по художествена гимнастика там. С тази треньорка станаха големи приятелки. Втория път отново бях по покана на шефовете на клуба, които ми подариха едномесечна иглотерапия при една от най-добрите иглотерапевтки в света. За което много им благодаря, защото това е нещо много голямо за мен.

Стоянова обясни и защо не е откликнала на поканата на Стефан Ралчев, който наскоро представи книгата "Златните 8" в чест на Златните момичета от ансамбъла. "Разбрах от трето лице, че той пише книга. Той ми каза много по-късно, но аз му заявих, че не искам името ми да присъства в тази книга. Отказах му, защото не исках да давам интервю, тъй като не бях готова да говоря за инцидента."

"Тази история не съм я разказвала публично, изведнъж той да започне да я описва при положение, че не е бил свидетел. Това е много грозно. По случая се води разследване, ако той знае нещо нека даде показания, но не и да пише за това", заяви грацията.

"Вече не съм същия човек. Нормално е да се променя. Сега се чувствам по-щастлива и по-разумна. В момента ценя всяка секунда на втория си живот, докато преди гледах на него така малко през просото. Да мине днеска, да дойде утре… Вече се чувствам доста по-голяма. И мисленето ми се промени, сега мисля като голям човек."

"Все пак ние сме отраснали в залата. Малко или много сме растяли в саксия. Не сме излизали навън, не сме ходили по дискотеки. Бяхме като изолирани от света. И в един момент, когато се откажеш, тогава виждаш света какъв е. В момента освен че изживявам тийнейджърските си години, които съм ги пропуснала в залата, някак си помъдрях. Сега правя неща, за които винаги съм мечтала - за останалите хора те са дребни, но за мен са живот-мечта. Да се наспивам, да се наяждам, да пия колкото искам вода, аз алкохол не пия, да излизам по заведения без да мисля кога съм на тренировка. Живея един живот мечта", добави Стоянова.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти