Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

УЕФА заличи ЦСКА от клубната ранглиста на Европа

УЕФА заличи ЦСКА от клубната ранглиста на Европа

Малко повече от месец преди жребия за евротурнирите през сезон 2017/2018 фалиралият ЦСКА не фигурира в клубната ранглиста на УЕФА. Към този момент армейците имат коефициент от 4.175, но той е премахнат от официалния сайт на европейската централа. Sportal.bg се върна в ранглистата няколко години назад и установи, че ЦСКА е изваден от нея. Там обаче е друг фалирал тим - Локомотив (София), а също така ПФК Литекс (Ловеч) и Глазгоу Рейнджърс. Ако този статут се запази, това означава, че нито един БГ отбор няма да играе от името и с коефициента на ЦСКА в Европа.

Припомняме, че преди десетина дни Sportal.bg съобщи, че ако ЦСКА-София бъде допуснат да играе в европейските клубни турнири, то той най-вероятно ще е с коефициента на България.


Последното обновление на ранглистата е от 12 май 2017 година и там попадат всички БГ отбори, които са играли в евротурнирите поне в един сезон през последните 5 години, като изключението е ЦСКА:

Ето кои БГ отбори попадат в последната клубна ранглиста на УЕФА:

Лудогорец - 34.175
Ботев Пд и Берое - 4.675
Левски - 4.425
Литекс - 3.925
Черно море и Локо Пд - 3.675
Славия - 3.425
България - 3.175



Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти