Надал: Наслаждавам се на корта

Надал: Наслаждавам се на корта

Рафаел Надал вчера в Мадрид спечели трета поредна титла и записа 15-а поредна победа на клей, като демонстрира, че е близо до най-добрите си години на червени кортове. "Малко съм уморен, но тове е нормално. Беше тежка седмица, изиграх доста тежки мачове, прекарах доста часове на корта", сподели испанецът след поредния си триумф.

"Това, което ме вълнува, е да бъда щастлив. Опитвам се да правя неща, които ме правят щастлив. Работя по правилния начин от доста време. В момента резултатите са налице. Утре ще се събудя с усмивка и ще искам да правя нещата още по-добре. Това е радостта, която те поддържа и те кара да вървиш напред. В момента се наслаждавам на времето, в което съм на корта", допълни Рафа.

След успеха в Мадрид той се изравни с Новак Джокович по титли от сериите Мастърс, като двамата имат по 30. Той е абсолютен фаворит и за започващия в края на май "Ролан Гарос", където ще търси десета титла. Краля на клея обаче не гледа толкова напред: "Играя всеки турнир без да мисля за много неща. Опитвам се да се концентрирам и да дам най-доброто, на което съм способен. Когато нещата се развиват добре, имам увереност и вярвам в себе си. През зимата не съм очаквал, че по това време ще играя слабо, защото знаех, че ще направя много добра подготовка. Очаквам да играя добре. Разбира се, сега нещата са отлични и аз съм доволен от това".

Според него ранглистата няма голямо значение за шансовете му да спечели "Ролан Гарос", въпреки че ще му се наложи да играе срещу тенисисти като Новак Джокович и Анди Мъри още на четвъртфиналите, ако е поставен по-надолу от номер 4. "За да спечелиш "Ролан Гарос", няма значение дали си номер 4, 1 или 5. Това, което ти трябва, е да играеш много силно. Ако съм четвърти и играя слабо, няма да имам шансове. Ако съм пети, но играя добре, ще имам същите шансове, както ако съм поставен под друг номер", коментира тенисистът от Майорка.

Тази седмица Рафа ще играе на Мастърса в Рим. Миналата година турнирът в столицата на Италия му създаде проблеми. Той получи контузия в китката в Мадрид, но игра в Рим, а след това се наложи да се откаже по време на "Ролан Гарос". Надал признава, че участието в Италия е било грешка тогава, като обясни, че причината е бил грешен съвет от лекарите.

"Миналата година контузих китката си тук. Отидох на преглед в Барселона и ми казаха, че мога да играя в Рим. Мисля, че беше грешното решение, но този сезон е напълно различно. Нямам някакви проблеми или контузии", обясни испанецът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички