Гледай на живо

Националите по футбол потеглят за Азербайджан за старта на новия турнир FIFA Series

Шарапова си осигури участие на "Уимбълдън"

Шарапова си осигури участие на "Уимбълдън"

С днешната си победа в първия кръг на турнира в Рим Мария Шарапова си осигури участие на "Уимбълдън". 30-годишната рускиня спечели с 6:4, 6:2 срещу Кристина Макхейл (САЩ) на старта в италианската столица, където участва с "уайлд кард".

Шарапова, която в момента е 211-а в световната ранглиста, ще се изкачи нагоре и ще се завърне в топ 200 след днешния успех. Това означава, че тя ще може да се включи в квалификациите на "Уимбълдън". Ако достигне до полуфиналите в Рим, Мария ще напредне толкова в ранглистата, че ще попадне директно в основната схема на най-престижния турнир по тенис, който се провежда на тревните кортове около Лондон.

Утре се очаква Шарапова да научи дали ще получи "уайлд кард" за "Ролан Гарос" и дали поканата ще е за основна схема или за квалификациите. Петкратната шампионка от Големия шлем се завърна на корта през април след 15-месечно отсъствие заради употреба на допинг. В първия си турнир тя стигна до полуфиналите в Щутгарт. Миналата седмица в Мадрид представянето й не бе на същото ниво и тя отпадна във втория кръг след загуба от Южени Бушар.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти