Левски скача за пета победа срещу Лудогорец

Левски скача за пета победа срещу Лудогорец

Левски приема шампиона Лудогорец днес от 20 часа в двубой от 33-ия кръг в Първа лига. "Сините" ще се опитат да постигнат победа №5 над разградчани, както и да се върнат в битката за второто място, след като бяха изместени от ЦСКА-София след миналия кръг. За "орлите" двубоят е за престиж, след като си осигуриха вече шеста поредна титла. Това не означава, че възпитаниците на треньора Георги Дерменджиев ще отпишат мача, тъй като "сините" са голям дразнител, а мачовете между двата отбора винаги са били непредсказуеми.

Треньорът на Левски Николай Митов привидно не показва, че го вълнува борбата с ЦСКА-София за второто място, но то може да се окаже изключително важно за европейските амбиции на Левски в случай, че Ботев Пловдив спечели купата на България на финала срещу Лудогорец. В такъв случай на Левски може да се наложи да играе бараж. "Сините" гонят и рекордна пета победа над Лудогорец. Толкова няма никой друг отбор в Първа лига, а в момента с по победи освен "сините" е и изваденият от елита Литекс.

Митов ще направи някои промени след загубата от Локо на "Лаута". В средата на терена ще действа Димитър Пиргов, чиято задача ще е да руши играта на гостите в зародиш. Малко по-назад ще се върне и Божидар Краев, който в последните мачове играеше като централен нападател.  Отбраната ще е в познат състав, а на върха на атаката ще действа Станислав Иванов. Извън групата останаха играчите с изтичащи договори.

В Лудогорец ще се опитат да заличат лошите впечатления от предишния си мач, когато играха отпуснато срещу Дунав Русе. В игра се очаква да се появи капитанът Светослав Дяков, около чието име се вдигна доста шум заради конфликт с футболиста на Оборище Ели Маркес.

Световният букмейкър bwin определи гостите като фаворит. Коефициентът за успех на Лудогорец е 2,20. Домакинска победа е оценена с 3,00, а равенството на "Герена" - с 3,20.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Николай Кръстев, Сашо Александров, Александър Александров, Давид Яблонски, Антон Огнянов, Димитър Пиргов, Мехди Бурабия, Ивайло Найденов, Бабатунде Адениджи, Божидар Краев, Франсис Нар

Лудогорец: Ренан, Василев, Моци, Паломино, Саша, Анисе, Кампаняро, Вандерсон, Марселиньо, Кафу Кешерю.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти