Северин Люти: Целта е Роджър да играе в тура още много години

Северин Люти: Целта е Роджър да играе в тура още много години

Дългогодишният треньор и близък приятел на Роджър Федерер - Северин Люти, коментира решението на носителя на рекордните 18 титли от "Големия шлем" да се откаже от участие на предстоящото Открито първенство на Франция.

"Твърдо убеден съм, че Роджър отново ще играе на Откритото първенство на Франция. Следващата година графикът му може да е различен. Това, че тази година пропуска "Ролан Гарос", не означава, че той е приключил с този турнир. А това, че тази година пропусна сезона на червено, не означава, че никога повече няма да играе на клей", обясни Люти в интервю за "Ню Йорк Таймс".

Люти добави, че решението на 35-годишния Федерер да пропусне "Ролан Гарос" е било "много трудно" и че е било взето в понеделник, след няколко дни тренировки на червено в Швейцария.

"Винаги сме казвали, че ще вземем решение около 10 май. Просто искахме да разполагаме с пълната информация и да изчакаме да видим как ще вървят тренировките и как ще се чувства той", продължи Люти.

Специалистът допълни, че оперираното коляно на Федерер е в "перфектна форма" и няма връзка с решението на швейцареца да се откаже от участие на турнира от "Големия шлем" в Париж.

"Това е един вид инвестиция в бъдещето. Целта е Роджър да продължи да играе в тура още много години и затова той трябва да следва определени приоритети. За съжаление в този случай Откритото първенство на Франция не беше най-големият приоритет", каза още швейцарецът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти