За да намалят теглото, от Мерцедес са оставили Хамилтън без вода в Испания

За да намалят теглото, от Мерцедес са оставили Хамилтън без вода в Испания

Люис Хамилтън е трябвало да се откаже от допълнителната бутилка с вода по време на неделната Гран При на Испания. По този начин от Мерцедес са решили да компенсират донякъде проблема с по-тежките си болиди, които според мнението на специалисти са с 5 кг повече от тези на преките им конкуренти за титлата от Ферари.

Към края на състезанието в Барселона Люис звучеше много изтощен по радиото, но успя да се справи с обезводняването и задържа зад себе си звездата на Скудерия Себастиан Фетел. Така британецът намали изоставането си в класирането при пилотите от Себ на шест точки.

"От първи завой до финала в Барселона натисках колкото мога без пазене на техниката или гумите. Дадох всичко от себе си и съм щастлив, че победихме. В първия стинт Фетел беше като убиец на пистата, взе ни старта и след това се откъсваше напред с всяка обиколка", коментира Хамилтън.

"Избрахме правилната стратегия и с по-добра работа на гумите успяхме да останем повече на пистата и във финалната фаза с по-меките сликове не позволих на Себ да ме атакува. В края бях много изтощен от обезводняването. Причината бе, че нямах възможност да пия от бутилката с вода, защото решихме да не я инсталираме с цел намаляване на теглото. Беше тежко", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти