Големите звезди на Бундестима ще си спестят Купата на Конфедерациите

Големите звезди на Бундестима ще си спестят Купата на Конфедерациите

Световният шампион Германия ще бъде без големите си звезди на предстоящия турнир за Купата на Конфедерациите, съобщи ДПА. Утре селекционерът на Бундестима Йоахим Льов ще съобщи имената на 23-мата си избраници за турнира, който ще се проведе в Русия от 17 юни до 2 юли.

Изборът му обаче ще бъде силно ограничен, тъй като много от най-добрите играчи на германците ще получат по-дълга почивка заради предстоящия Мондиал през следващата година, докато други са контузени. "Световното първенство е преди всичко", каза Льов.

В резултат на това играчи като Тони Кроос, Месут Йозил, Сами Кедира, Жером Боатенг, Томас Мюлер и Матс Хумелс ще пропуснат Купата на Конфедерациите.

Марио Гьотце, Бенедикт Хьоведес, Юлиан Вайгъл и Илкай Гюндоган не са здрави, докато участието на Марко Ройс, който също страда от непрестанни травми в последно време, е под сериозен въпрос.

Допълнителен проблем за Льов ще бъде и провеждащото се почти по същото време Европейско първенство за младежи до 21 години, което ще се проведе от 16 до 30 юни в Полша.

Към момента единствените сигурни в селекцията на Льов за предстоящия турнир изглеждат крилото Юлиан Дракслер, Шкодран Мустафи, Йонас Хектор, Йошуа Кимих, както и ветеранът Марио Гомес, който ще води атаката на тима.

Германия е в група с тимовете на Камерун, Чили и Австралия, а преди началото на турнира ще изиграе още два мача - контрола с Дания на 6 юни и световна квалификация със Сан Марино на 10 юни.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички