Гледай на живо

Очаквайте в 13:00 - Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Иван Цветков с ново ювелирно изпълнение, Бандаловски обаче му отне победата (видео)

Иван Цветков с ново ювелирно изпълнение, Бандаловски обаче му отне победата (видео)

В интересен, динамичен и драматичен първи плейофен двубой за Лига Европа Пирин (Благоевград) и Верея (Стара Загора) не успяха да се победят. На стадион "Христо Ботев" двата отбора завъртяха равенство 1:1, като домакините са тези, които повече могат да съжаляват за изпуснатата страхотна възможност да направят сериозна крачка напред по пътя към европейските клубни турнири. "Орлетата" откриха резултата след страхотен гол на вездесъщия Иван Цветков от пряк свободен удар в 81-ата минута и вече се виждаха победители, когато в 3-ата минута на даденото от Станислав Ставров продължение груба грешка в защитата на благоевградчани бе наказана по акробатичен начин от Иван Бандаловски.

Първата добра възможност на стадион “Христо Ботев” в Благоевград се откри пред гостите в 7-ата минута. Капитанът Георги Андонов намери с хубав дълъг пас Педро Еуженио отдясно, крилото на Верея навлезе в наказателното поле и от малък ъгъл успя да промуши топката между краката на вратаря Благой Макенджиев. В последния момент обаче тя се отби в крака на стража и попадна в Андонов. Опитният футболист стреля, но Макенджиев отново се намеси и успя да изчисти в ъглов.

В 9-ата минута Владимир Зафиров върна неразчетено топката назад към Пламен Колев и принуди вратарят да излезе в предни позиции, за да я изчисти току пред погледа на връхлитащия към нея Станислав Костов. В ответната атака домакините върнаха “жеста”, като Стилиян Николов подари топката на оставения непокрит в наказателното поле на Пирин Педро Еуженио. Португалецът мигновено стреля, но Макенджиев пак се намеси и изби. Секунди по-късно Благой повтори упражнението след далечен изстрел на Еуженио.

Точно след четвърт час игра Зафиров за втори път действа разконцентрирано и предостави топката на Костов. Голмайсторът на Пирин напредна и навлезе в наказателното поле, но миг преди да нанесе завършващ удар, топката бе изчистена от краката му от върналия се в защита Балде. В 28-ата минута отново отбраната на старозагорци бе поставена под напрежение след чудесно триково разиграване в наказателното поле между Попев, Младенов и Костов. Последният стреля отблизо, но Колев прояви страхотен рефлекс и с крак успя да изчисти.

Още с подновяването на играта най-активният в редиците на Верея през първите 45 минути - Педро Еуженио, можеше да се разпише. Португалецът се измъкна зад защитата на “орлетата”, възползва се от лошо върнатата назад към Макенджиев топка и опита с техничен прехвърлящ удар да открие резултата. За негов малшанс обаче тя намери мрежата от външната й страна.

В следващия четвърт час играта се накъса, тъй като, от една страна, двата отбора извършиха множество нарушения, а от друга, Милен Радуканов и Александър Томаш направиха редица промени в съставите си. В 73-ата минута отново пред Еуженио се откри възможността да постави под напрежение Макенджиев, но след като финтира добре противников защитник в наказателното поле на Пирин, топката леко му избяга и последвалият удар бе твърде слаб и попадна право в ръцете на национала.

В 80-ата минута перфектният до този момент Пламен Колев излезе неразчетено и игра с ръка извън пределите на наказателното поле. Според новите разпоредби обаче вратарят бе санкциониран единствено с жълт картон от Ставров, а домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана появилият се по-рано на терена Иван Цветков, който за пореден път демонстрира огромната класа, която притежава, и с фамозно изпълнение вдигна на крака феновете по трибуните на стадион “Христо Ботев”.

Няколко минути по-късно привържениците на благоевградчани отново бяха на крака, след като нервите взеха връх и след сблъсък между резервата Аймен Суда и Педро Еуженио двата отбора едва не си спретнаха масов бой. Само бързата намеса на някои от по-разумните футболисти и треньорите на двата отбора предотвратиха по-големи ексцесии. Изблъскалият с ръце играча на гостите от Стара Загора Аймен Суда получи директен червен картон, а португалецът - жълт.

Футболистът на Верея обаче секунди по-късно видя втори жълт, респективно червен картон и също бе пратен под душовете. Причината пък бе твърде странна - аплодисментите относно решението на Ставров да изгони съперниковия футболист. В цялата ситуация обаче печеливш се оказа Орлин Старокин, който на два пъти в суматохата се опита доста мръсно да изрита в глезена Еуженио - нещо, което остана незабелязано от главния арбитър от Търново.

В даденото от съдията продължение Стилиян Николов допусна нова груба грешка в защита и този път тя бе тежко наказана. След неумелата намеса на бранителя в зелено топката попадна във включилия се в предни позиции Иван Бандаловски, който с акробатично изпълнение я прати в мрежата на Макенджиев и даде сериозно предимство на Верея преди реванша на “Трейс Арена”.

Пирин (Благоевград) - Верея (Стара Загора) 1:1
1:0
Цветков 81'
1:1 Бандаловски 90+3'

Пирин: 22. Макенджиев, 11. Младенов, 19. Костов, 9. Дженкинс, 24. Костадинов (8. Цветков 60'), 7. Тасев (6. Старокин 58'), 18. Попев (к), 14. Николов, 4. Костърна (10. Суда 72'), 27. Ничев, 21. Башлиев
Старши треньор: Милен Радуканов
 
Верея: 1. Колев, 2. Инкоом, 86. Бандаловски, 3. Зафиров, 21. Илиев, 20. Бенгюзов (10. Елиаш 82'), 8. Балде, 14. Андонов (к), 77. Еуженио, 11. Йорданов (26. Керкар 27'), 32. Калоянов
Старши треньор: Александър Томаш

Жълти картони: Попев 29', Младенов 41', Старокин 63' (Пирин); Бенгюзов 13', Керкар 33', Колев 80', Еуженио 86' (Верея)
Червен картон: Суда 85' (Пирин); Еуженио 85' (Верея)
Главен съдия: Станислав Ставров (Велико Търново)
Асистенти: Илиян Капарашев (Велико Търново) и Даниел Ников (Габрово)
Стадион: “Христо Ботев”, Благоевград

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти