Зверев и Сок с трудно начало в Рим

Зверев и Сок с трудно начало в Рим

Двама от поставените в тенис турнира от сериите “Мастърс” в Рим Александър Зверев (16) и Джак Сок (14) започнаха с трудни трисетови победи. 20-годишният германец, който е най-младият в топ 70 на световната ранглиста, спечели с 6:4, 4:6, 6:4 за 2 часа и 26 минути срещу преминалия през квалификациите Кевин Андерсън.

Зверев отпадна на четвъртфиналите в предишния “Мастърс” в Мадрид, като сега демонстрира нотки на умора от натоварения си график. Въпреки трудностите срещу снажния американец обаче 20-годишният талант продължи успешното си представяне на клей през сезона.

Следващото препятствие на Зверев в Рим ще бъде Виктор Троицки, който надделя вчера над участващия с “уайлд кард” Стефано Наполитано.

Джак Сок също се нуждаеше от три сета - 6:4, 1:6, 7:5 за успех над ниския и техничен аржентинец Диего Шварцман. Американецът не може да се похвали с особено впечатляващи резултати на клей досега през 2017-а, след като отпадна още на старта в Мадрид от Никола Маю, а в Хюстън (АТР250) бе елиминиран на полуфинал от сънародника си Стив Джонсън. Във втория кръг Сок ще се изправи срещу Иржи Весели, който елиминира преди това Дан Евънс.

В друг мач от първия кръг в Рим Беноа Пер, който в Мадрид изхвърли Стан Вавринка, победи с 6:3, 6:4 сънародника си от Франция Никола Маю.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти