Джокович се измъчи в първия си мач в Рим

Джокович се измъчи в първия си мач в Рим

Четирикратният шампион Новак Джокович преодоля труден старт на деня и спечели със 7:6(2), 6:2 срещу британския квалификант Аляж Бедене в първия си мач от турнира от сериите Мастърс в италианската столица Рим. Давид Гофен пък надви Фернандо Вердаско с 3:6, 6:3, 6:2, а Томаш Бердих спечели победа номер 600 в кариерата си, след като се наложи с 6:3, 6:4 срещу квалификанта Карлос Берлок.

Бедене, който е роден в Словения и е с британски паспорт от две години насам, затрудняваше Джокович дълго време с движението си по корта, което завършваше с изненадващи уинъри след дълги разигравания. В края на първия сет сърбинът обаче изпрати три аса за начало на тайбрека и напусна корта с победа във важната част и усмивка на лице. Той не срещна проблеми във втория сет и продължи напред в турнира.

По-рано днес Ник Кириос пък се отказа от участие заради контузия в бедрото.

Миналогодишната финалистка Медисън Кийс загуби с 7:2, 5:7, 5:7 срещу австралийската квалификантка Дария Гаврилова в мач от турнира за жени. Йохана Конта, поставена под номер 5, пък надви с 6:3, 6:0 Юлия Путинцева.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти